Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αχιλλέας Σπαής: «Είναι σημαντικό στις σχέσεις μας να αποφεύγουμε κάθε μορφή βίας»

Ο νέος ερμηνευτής μίλησε μαζί μας με αφορμή το κομμάτι του “Ι’m Singing For You” που αναφέρεται σε έναν υγιή χωρισμό

Συνέντευξη στην Λεμονιά Βασβάνη

 

Μια νότα αισιοδοξίας για το τι ακολουθεί έναν «υγιή» χωρισμό δίνει μέσα από το τραγούδι του με τίτλο “Ι’m Singing For You” ο Αχιλλέας Σπαής.

«Ένας χωρισμός πέρα από τη θλίψη του τέλους, ενέχει και τη γλυκιά νοσταλγία, η οποία, για μένα, μουσικά, μεταφράζεται σε ανεβαστικά κομμάτια τα οποία καθρεφτίζουν όλα τα όμορφα βιώματα που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας σχέσης», ανέφερε ο καλλιτέχνης απαντώντας στις ερωτήσεις μας.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «Είναι πολύ σημαντικό να παραμένουμε πολιτισμένοι στις σχέσεις μας και να αποφεύγουμε κάθε μορφή βίας».

Ο Αθηναίος τραγουδιστής και τραγουδοποιός που έχει εμπνευστεί από δημιουργούς όπως η Ella Fitzgerald και ο Chet Baker, και γράφει μοντέρνα ποπ, μίλησε για τον αγγλικό στίχο που προτιμάει, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ερμηνεύσει κομμάτια και στα ελληνικά, ενώ τέλος αναφέρθηκε στο πώς θα ήθελε να δει την μουσική στη χώρα μας.

 

spais.jpg

-Τι είναι η μουσική για εσάς;

-H μοναδική αλήθεια.

-Πότε, πού και πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτήν;

-Στην ηλικία των 8 όπου έκανα τα πρώτα μου μαθήματα πιάνο. Ήταν απόφαση των γονιών μου, ίσως να είδαν κάτι σε μένα.

-Πώς γεννήθηκε το Im Singing For You;

-Ήθελα με ένα τραγούδι να αφηγηθώ το ισχυρό προσωπικό μου βίωμα επηρεασμένο από τις ανθρώπινες σχέσεις που διαδραματίζονται στον περίγυρό μου, με τρόπο όσο το δυνατόν πιο αισιόδοξο. Ένας χωρισμός πέρα από τη θλίψη του τέλους, ενέχει και τη γλυκιά νοσταλγία, η οποία, για μένα, μουσικά, μεταφράζεται σε ανεβαστικά κομμάτια τα οποία καθρεφτίζουν όλα τα όμορφα βιώματα που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας σχέσης.

-Το βίντεο κλιπ μιλάει για έναν υγιή χωρισμό. Στις μέρες μας βλέπουμε πιο συχνά γύρω μας ένταση και βία. Πόσο σημαντικό είναι να παραμένει κανείς πολιτισμένος στις ανθρώπινες επαφές του;

-Δυστυχώς τα τελευταία δυο χρόνια έχουν βγει στη φόρα πολλά περιστατικά βίας ανάμεσα σε ζευγάρια. Δυστυχώς ή ευτυχώς! Γιατί ίσως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να εξαλειφθούν κάποια στιγμή πλήρως τέτοια φαινόμενα. Εκθέτοντας και τιμωρώντας τον θύτη. Είναι πολύ σημαντικό να παραμένουμε πολιτισμένοι στις σχέσεις μας και να αποφεύγουμε κάθε μορφή βίας. Είναι ακόμα πιο σημαντικό να νιώθουμε ότι ζούμε σε ένα κράτος το οποίο δεν θα μας εγκαταλείψει και θα μας παρέχει την απαραίτητη προστασία αν επιχειρήσουμε να μιλήσουμε για να προλάβουμε τα χειρότερα.

axilleas_spais3.jpg

-Εσείς για ποιον θα θέλατε να τραγουδήσετε;

-Για όλους αυτούς που επιθυμούν να με ακούσουν!

-Ποιες οι μουσικές επιρροές σας;

-Θα αναφέρω ενδεικτικά κάποιες από αυτές: Chet Baker, Duke Ellington, George Benson, Elton John, Chris Cornell, Queen, RHCP, Muse. Αν έπρεπε να επιλέξω κάποια είδη στα οποία έχω περισσότερη αδυναμία αυτό το διάστημα θα ήταν η Ιντι ποπ και η Μπλουζ.

-Τι σας κερδίζει σε ένα κομμάτι;

-Όλα. Στίχος, μελωδίες, αρμονία και ερμηνεία! Ο στίχος ίσως λίγο παραπάνω τώρα που το σκέφτομαι..

-Γιατί προτιμάτε να ερμηνεύετε τραγούδια στα αγγλικά; Είναι και θέμα μουσικής/ απήχησης σε πιο ευρύ κοινό;

-Ο αγγλικός στίχος μού δίνει τη δυνατότητα να αφηγηθώ τις ιστορίες μου άμεσα και σε άτομα εκτός Ελλάδος, χωρίς όμως να αποκλείω τον Ελληνικό στίχο από τα πλάνα.

-Πώς θα θέλατε να δείτε τη μουσική στη χώρα μας;

-Με άλλο μάτι! Θέλω να δω την ίντι ποπ σκηνή να ωριμάζει, τον Αγγλικό στίχο να αγκαλιάζεται περισσότερο από τον κόσμο, και φεστιβάλ για την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής να πραγματοποιούνται με μεγαλύτερη συχνότητα και συμμετοχή (και καλλιτεχνών και ακροατών).

-Φεύγετε ταξίδι σε έναν μακρινό προορισμό. Ποια 5 άλμπουμ θα διαλέγατε για συντροφιά;

-Δύσκολο αυτό..

Λοιπόν έριξα μια ματιά στη δισκοθήκη μου και θα διάλεγα τα εξής 5:

A night at the opera από Queen

Californication από Red Hot Chili Peppers

The thrill of it all από Sam Smith

Darkness and light από John Legend

Imagination & the misfit kid από Labrinth.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ