Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένα πραγματικό Ξενοδοχείο Ασμάτων γιόρτασε τα 30 χρόνια του

Μια υπερπαραγωγή με 30 άτομα επί σκηνής και ένα θεαματικό φινάλε

Το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Αυγούστου, το Sani Festival παρουσίασε την πρώτη ελληνική συναυλία του για φέτος. Το «Ξενοδοχείο Ασμάτων» που ήταν και ο τίτλος της συναυλίας και σχεδιάστηκε ειδικά για την επέτειο του θεσμού, ήταν μια μουσική αναδρομή στα 30 χρόνια του φεστιβάλ και σε όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς που πέρασαν από τη σκηνή του, στο SaniResort.

Η αρχή ήταν πανηγυρική, με τα «10 Μπουζούκια της Δόμνας» του Γιάννη Καρασάββα να γεμίζουν τη σκηνή αλλά και το λόφο με τους ήχους του «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και του «Φώτη» του Μίμη Πλέσσα. Το κοινό εκστασιάστηκε από το πρώτο λεπτό και η ορχήστρα αποθεώθηκε. Έπειτα, ανέβηκαν στη σκηνή οι Μητσιάς, Τσαλιγοπούλου, Θηβαίος και Μπαλτατζή όπου μαζί με τα 10 μπουζούκια αλλά και την πολυμελή λαϊκή ορχήστρα ξεσήκωσαν το κοινό ακόμα παραπάνω.

Η βραδιά περιείχε τα μεγάλα τραγούδια του κάθε καλεσμένου ερμηνευτή. Τραγούδια του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι, του Λοΐζου, του Μούτση, του Σαββόπουλου, του Άκη Πάνου, του Μικρούτσικου, του Κραουνάκη. Σε μια βραδιά-αναδρομή όλου του ελληνικού τραγουδιού και έναν φόρο τιμής στην ιστορία του SaniFestival.

sani_asmatwn2.jpg

Η Πέννυ Μπαλτατζή έδωσε τον δικό της ξεχωριστό ρυθμό, με πολύ χορό καιswing διάθεση. Ο Χρήστος Θηβαίος μας θύμισε ότι πάνω από όλα παραμένει ένας ροκ μουσικός, ξεσηκώνοντας το κοινό με κάθε ευκαιρία. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου όποτε έβγαινε στη σκηνή, ανέβαζε το κέφι και ξεκινούσε τους χορούς. Και φυσικά ο Μανώλης Μητσιάς με την αγέραστη φωνή του, απέδειξε για ακόμη μία φορά το λόγο που παραμένει κορυφαίος Έλληνας ερμηνευτής. Η χημεία μεταξύ των ερμηνευτών αλλά και της ορχήστρας ήταν μοναδική και όλοι μαζί μας χάρισαν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά.

Και πάνω που έφτανε η ώρα για το τέλος, στις τελευταίες ακριβώς νότες, ξαφνικά άρχισε να βρέχει. Τότε, όμως, το κοινό σηκώθηκε όρθιο όχι για να φύγει αλλά για να σιγουρευτεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες θα μείνουν στη σκηνή. Κανείς δεν πτοήθηκε από τη βροχή, όλοι οι μουσικοί επανήλθαν με ανανεωμένη όρεξη και περίσσια ενέργεια στη σκηνή και μας χάρισαν μια μοναδική ερμηνεία της Άρνησης του Μίκη Θεοδωράκη. Ο λόφος γέμισε νότες, συγκίνηση και ενθουσιασμό. Το καλύτερο δυνατό τέλος μιας αξέχαστης βραδιάς.

Το Sani Festival συνεχίζεται με τη δεύτερη ελληνική παραγωγή Meditterenean project: η Ελλάδα και ο κόσμος στις 13 Αυγούστου, αποκλειστικά σχεδιασμένη για τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ και ολοκληρώνεται με τη συναυλία του πιο αγαπητού τενόρου του κόσμου AndreaBocelli στις 20 Αυγούστου.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

*η διοργάνωση ακολουθεί όλα τα ισχύοντα μέτρα των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣGREEKVARIATIONS (13 Αυγούστου):

Γενική Είσοδος: 20€

Είσοδος αριθμημένης θέσης: 30€

Είσοδος VIP θέσης: 50€

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SANIFESTIVAL

www.sanifestival.gr

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

ONLINE: www.viva.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

StereodiscRecordShop [Αριστοτέλους 4]

Κωνσταντινίδης Book&Style [Μητροπόλεως 92]

SYMVOLIConference&CulturalManagement [ΣτοάΛεβή – Βενιζέλου 3, Τ: 2310 433099]

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: στα ξενοδοχεία του Sani Resort

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 9 Σεπτεμβρίου καταθέτουν τις υποψηφιότητές τους οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι θα πρέπει είτε να συγκεντρώσουν 5.000 υπογραφές από μέλη, είτε υπογραφές από το 15% της Κεντρικής Επιτροπής
Στις 9 Σεπτεμβρίου καταθέτουν τις υποψηφιότητές τους οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ