Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Από 1 Σεπτεμβρίου έναρξη ακροάσεων νέων μουσικών για ένταξη στη MOYSA

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στην Αίθουσα Δοκιμών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ξεκινούν την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2022 οι ακροάσεις νέων μουσικών που επιθυμούν να ενταχθούν στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Ο.Μ.Μ.Θ.Η διαδικασία θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στον τρίτο και τον πέμπτο όροφο του κτηρίου Μ1, από τις 10 το πρωί και η επιλογή των νέων μελών της MOYSA θα γίνει από εξειδικευμένη κριτική επιτροπή με επικεφαλής τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Χρίστο Γαλιλαία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ακροάσεων:

-Πέμπτη 1/9 (Αίθουσα Δοκιμών): 10:00-17:30 βιολιά, 15:00-18:40 Ξύλινα πνευστά

-Παρασκευή 2/9 ( Αίθουσα Δοκιμών): 10:00-17:10 βιολιάκαι βιόλες

-Σάββατο 3/9(Αίθουσα Δοκιμών): 10:00-13:40 τσέλα και μπάσα, 15:00-16:30 άρπες και  κρουστά

-Κυριακή 4/9 ( Αίθουσα Δοκιμών): 10:00-12:10 χάλκινα.

Τα ονόματα των μουσικών που θα ενταχθούν στη MOYSA θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.tch.gr.

Η MOYSA είναι η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του προγράμματος CreativeEurope. Απευθύνεται σε μουσικούς ηλικίας 8 έως 25 ετών από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Κύριοι στόχοι της ορχήστρας είναι η καλλιτεχνική εξέλιξη ταλαντούχων νέων μουσικών μέσα από συναυλίες, συνεργασίες και σεμινάρια που αφορούν στην ορχηστρική τέχνη, καθώς και η ανάπτυξη του αισθήματος κοινωνικής ευθύνης μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις εντός και εκτός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι μουσικοί που στελεχώνουν την ορχήστρα, επιλέγονται μετά από ετήσια διεξαγωγή ακροάσεων. Όλα τα μέλη επανεξετάζονται κάθε χρόνο, μαζί με τις ακροάσεις νέων υποψηφίων μελών, προκειμένου να διατηρείται πάντα το υψηλότερο δυνατό καλλιτεχνικό επίπεδο και η εγρήγορση των μουσικών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Ακούω τους πολίτες για την ανάπλαση ΔΕΘ» - Τι είπε για Μετρό, FlyOver
Πότε είπε ότι θα παραδοθεί το Fly Over – «Με το μετρό και την επέκταση στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα»
Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Ακούω τους πολίτες για την ανάπλαση ΔΕΘ» - Τι είπε για Μετρό, FlyOver
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν το μωρό τους να κλαίει σε μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
Κρατούνται από χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας, στη Βάρδα Ηλείας - Στο νοσοκομείο του Πύργου τα 4 παιδιά τους
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν το μωρό τους να κλαίει σε μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Έρχεται καλούπι 30 μέτρων για το Fly Over - Κατασκευάζεται στην Κίνα
Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες από Σεπτέμβριο είπε ο Νίκος Ταχιάος – «Καμία καθυστέρηση για το Μετρό προς Καλαμαριά»
Θεσσαλονίκη: Έρχεται καλούπι 30 μέτρων για το Fly Over - Κατασκευάζεται στην Κίνα