Το θέατρο “ΠΗΓΑΣΟΣ” παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου τις
“Τρωάδες” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σιακάρα την Κυριακή 25 και τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 18:00’ στον αρχαιολογικό Χώρο Λειβήθρων.
Ο Δημήτρης Σιακάρας αναφέρει σε σημείωμά του: «2400 χρόνια μετά από την πρώτη διδασκαλία των Τρωάδων η ανθρωπότητα παραμένει ανεπίδεκτη μαθήσεως στα όσα έχει διδάξει η ίδια η Ιστορία.
Οι προβληματισμοί που θέτει ο Ευριπίδης, κριτικάροντας τις θεσμοθετημένες ιδεολογίες των ισχυρών, αμφισβητώντας την “ηθική” του πολέμου και τις επικρατούσες μεταφυσικές αξίες-που σπέρνουν το φόβο και απαλλάσσουν από την ανθρώπινη ευθύνη-παραμένουν ζωντανοί κι επίκαιροι, όσο ζωντανή παραμένει η οδύνη, όσο ζωντανός μένει ο σπαραγμός, έτσι όπως αποτυπώνεται μέσα μας κάθε φορά που στεκόμαστε μπροστά στις εικόνες της φρίκης και της βαρβαρότητας»
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σιακάρας, Μετάφραση: Βέτα Χαΐλατζίδου. Φιλολογική ομάδα Πήγασου.
Παίζουν (Με σειρά εμφάνισης):
-Ποσειδώνας: Χάρης Αμανατίδης / Γιάννης Γαλάνης
-Αθηνά: Τατιάνα Σιδηροπούλου / Μαρία Μπουκουβάλα
-Εκάβη: Κατερίνα Παρλίτση
-Ταλθύβιος: Κώστας Παπουτσίδης
-Κασσάνδρα: Δανάη Αμανατίδου
-Ανδρομάχη: Άννα Γκούντα
-Μενέλαος: Σπύρος Αναγνώστου
-Ελένη: Σοφία Αγαθαγγελίδου.
Χορός: Σοφία Αγαθαγγελίδου, Δανάη Αμανατίδου, Άννα Γκούντα, Πωλίνα Γώγου, Κατερίνα Λασηθιωτάκη, Μαρία Μπουκουβάλα, Θωμαή Σιούμη.
Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Δριστάς, Δημήτρης Δριστάς, Βαγγέλης Μποστανίτης.