Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το Καπάνι θα σφύζει ξανά από ζωή μέχρι αργά τη νύχτα – Διήμερη γιορτή

«Το Kapani Project μάς θυμίζει την αξία στο να διασκεδάζουμε όλοι μαζί», ανέφερε στο TyposThes ο Κωνσταντίνος Τίκης

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Το Καπάνι για δύο μέρες θα σφύζει από ζωή μέχρι και αργά τη νύχτα. Αιτία; Το Kapani Project που στην 5η διοργάνωσή του στις 1 & 2 Οκτωβρίου έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα στα στενά της αγοράς με live, dj sets και performances με καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και street food, και ελεύθερη είσοδο!

«Το καπάνι πρότζεκτ επιστρέφει για να μας θυμίσει την αξία στο να διασκεδάζουμε όλοι μαζί, να χορεύουμε παρέα και να ξεχαστούμε από την καθημερινότητα με έναν μοναδικό τρόπο που μόνο η εμπειρία ενός street project μπορεί να μας προσφέρει», ανέφερε στο «ΤyposThes» ο Κωνσταντίνος Τίκης Creative Project Manager και ιθύνων νους του Kapani Project. Μίλησε για τους υπαίθριους χώρους που μετά την πανδημία φαίνεται να κερδίσουν έδαφος στην διασκέδαση, αλλά και για το πώς αντιλαμβάνονται την όλη εμπειρία της διήμερης γιορτής όσοι διαθέτουν καταστήματα στο Καπάνι. Περισσότερα στην συνέντευξη που ακολουθεί.

tikis.jpeg

-Πώς είναι η επιστροφή για το Kapani Project; Πού δώσατε έμφαση;

-Το καπανι προτζεκτ επιστρέφει θεαματικά μετά από 3 χρόνια απουσίας λόγο της πανδημίας, να μας θυμίσει την αξία στο να διασκεδάζουμε όλοι μαζί, να χορεύουμε παρέα και να ξεχαστούμε από την καθημερινότητα με έναν μοναδικό τρόπο που μόνο η εμπειρία ενός street project μπορεί να μας προσφέρει, είμαστε έτοιμη να προσπαθήσουμε για την ομαλή επιστροφή του.

Η ομάδα μας όλο αυτό τον καιρό προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ποιοτικό πρόγραμμα σε όλα τα επίπεδα. Μουσική, παραστατικές τέχνες και street food.

reggetiko.jpg

-Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει η συμμετοχή των  Nomade et Sauvage. Τι έχουν ετοιμάσει;

-Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα έχουμε την ομάδα των Nomade et sauvage στο πρότζεκτ. Θα εμφανιστούν με μοναδικές αποσκευές τα εργαλεία εκείνα που χρειάζονται για να δημιουργήσουν νομαδική τέχνη.

Οι "νομάδες" που αφήνουν τις γεύσεις τους στη γοητεία της φλόγας θα ετοιμάσουν street food με τη δική τους μαγειρική ματιά στον αστικό πεζόδρομο της οδου Κυδωνιάτου.

oi_kores.jpg

-Το Kapani Project ήταν ανέκαθεν μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό. Την τελευταία διετία οι εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους κερδίζουν περισσότερο την εμπιστοσύνη του κοινού. Πώς βλέπετε αυτή την αλλαγή;

-Αυτός ήταν εξ ‘αρχής ο σκοπός αυτού του project, να είναι μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, να πραγματοποιείται στον κύριο αστικό ιστό της πόλης, με εύκολη πρόσβαση για όλους. Οι υπαίθριοι χώροι φυσικά και κερδίσουν περισσότερο την εμπιστοσύνη του κοινού γιατί έχουν την δυνατότητά να προσφέρουν δωρεάν ψυχαγωγία, το κοινό να νιώθει άνετα και παράλληλα να ταξιδεύει με όλες τις μορφές των τεχνών στην ιστορία του εκάστοτε χώρου. Την αλλαγή αυτή την βλέπω πραγματικά με πολύ θετική ματιά και θεωρώ ότι είναι και το μέλλον της διασκέδασης. Μετά από τον εγκλεισμό ο κόσμος έχει την ανάγκη να βρίσκεται περισσότερο στην ύπαιθρο.      

kapani_project_memories_9.jpg

-Τι λένε οι έμποροι στο Καπάνι για το Kapani Project; Πώς αλλάζει την εικόνα της αγοράς η διεξαγωγή του;

-Οι έμποροι μετά την απουσία των 3 χρόνων έχουν καταλάβει πόσο καλό κάνει αυτό το πρότζεκτ στην αγορά. Φέτος αρκετά μαγαζιά θα παραμείνουν ανοιχτά με στόχο να συνεισφέρουν και αυτοί σε αυτή την αστική γιορτή. Το πως αλλάζει η εικόνα της αγοράς δεν περιγράφεται με λόγια μόνο αν βρεθείς τις ημέρες διεξαγωγής στον χώρο μπορείς να το δεις και να το νιώσεις. 

-Τι δεν πρέπει να χάσουμε από το πρόγραμμα;

-Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον καλλιτέχνη, όλο το πρόγραμμα έχει κάτι να πει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κοινό θα παρακολουθήσει φρέσκους περφορμέρ και νέους μουσικούς να δρουν στον δημόσιο χώρο ανάμεσα τους, θα γίνουν μέρος μιας προσπάθειας ανάδειξης της πόλης με εναλλακτικές προτάσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας, θα πιούν και θα γευτούν μοναδικές συνταγές από διαφορετικά είδη γαστρονομίας. Μόλις σας δώσαμε την τέλεια συνταγή μιας αξέχαστης ανάμνησης. Μουσική, χορός, γεύσεις αρώματα και εξωστρέφεια.

afisa_kapani_project_site.jpg

Σημείωση: Οι δράσεις αρχίζουν στις 5μμ και διαρκούν έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Τα stages του Kapani Project θα τα συναντήσετε στις οδούς Σπανδώνη και Βλάλη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ