Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δημήτρης Νικολούδης: «Είμαι περήφανος για τις συνεργασίες μου όλα αυτά τα χρόνια»

Ο ερμηνευτής επιστρέφει στην δισκογραφία με 13 τραγούδια που έγραψαν φίλοι και συνεργάτες του

Συνέντευξη στην Λεμονιά Βασβάνη

 

Επιστρέφει στη δισκογραφία ο ερμηνευτής Δημήτρης Νικολούδης με τον ολοκληρωμένο δίσκο  «Στην άκρη του δρόμου» (εκδόσεις Μετρονόμος), ένα βιβλίο-cd που περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια που έγραψαν γι’ αυτόν φίλοι και συνεργάτες.

Την μουσική στο δίσκο υπογράφουν οι: Μανόλης Ανδρουλάκης, Χρήστος Βερνάδος, Θανάσης Γκαϊφύλιας, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Καζαντζής, Χρήστος Κολοβός, Πάρις Παρασχόπουλος, Κώστας Πρατσινάκης, Γιάννης Τσολακίδης και τους στίχους οι: Φίλιππος Γράψας, Σταύρος Ζαφειρίου, Ναντίνα Κυριαζή, Δημήτρης Λέντζος, Πρόδρομος Μάρκογλου, Σπύρος Μπαλτογιάννης, Γιώργος Δ. Μπίμης, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Αντώνης Παπαϊωάννου και Στέργιος Πολύζος ενώ δύο τραγούδια είναι σε ποίηση Διονύσιου Σολωμού και Κικής Δημουλά.

Με αφορμή την αυριανή παρουσίαση του δίσκου στις 9.30 μ.μ. στο καφέ «Ζώγια-Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια» ο δημιουργός μίλησε μαζί μας. Αναφέρθηκε στο πώς μπήκε ο σπόρος γι' αυτό το άλμπουμ, για τα κομμάτια που του έδωσαν οι συνεργάτες του σε αυτή τη δουλειά, αλλά και για τους συνοδοιπόρους του στη μουσική.

nikoloudis_cover.jpg

-Πώς γεννήθηκε αυτό το cd;

-Αυτό το cd ξεκίνησε στο πρώτο lock down όταν ο Χρήστος Βερνάρδος μου έστειλε το τραγούδι «στην άκρη του δρόμου» και μου είπε ότι το είχε γράψει σκεπτόμενος τη φωνή μου. Έτσι λοιπόν μετά ξεκίνησα τη συλλογή των τραγουδιών και να λοιπόν που είμαστε τώρα μπροστά στην ευχάριστη στιγμή να σας τα παρουσιάζω.

-Τι περιλαμβάνει το βιβλίο που συνοδεύει το άλμπουμ;

εριλαμβάνει κάποια στοιχεία από την μέχρι τώρα πορεία μου στο τραγούδι.

nikoloudis1.jpg

-Πρόκειται για μια δουλειά που έχει καταξιωμένους συνοδοιπόρους και συνεργάτες. Πώς καταφέρατε να έχετε στο πλευρό τους όλους τους τους δημιουργούς; Τι προσθέτει ο καθένας στο τελικό αποτέλεσμα;

-Τραγουδάω εδώ και 40 χρόνια. Σε όλη αυτή την πορεία συναντήθηκα και συναναστράφηκα με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους συνθέτες και τραγουδοποιούς. Με πολλούς ταιριάξανε τα χνώτα μας και η αισθητική μας και είχαμε πολύ ωραίες συνεργασίες. Τώρα λοιπόν τους ζήτησα να μου δώσουν τραγούδια και υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο και πολύ περήφανο για τις συνεργασίες που είχα όλα αυτά τα χρόνια.

-Η μουσική είναι ένα συλλογικό σπορ. Πόσο σημαντικό είναι να έχεις καλούς συνεργάτες; Πώς επιλέγετε εσείς τα άτομα με τα οποία δουλεύετε μαζί;

-Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις καλούς συνεργάτες. Εγώ είχα την τύχη να συνεργαστώ με εξαιρετικούς μουσικούς και επίσης να συμμετέχουν πολύ σπουδαίοι μουσικοί στις μέχρι τώρα δισκογραφικές μου δουλειές. Τα τελευταία χρόνια σημαντικός συνοδοιπόρος είναι ο μουσικός και καθηγητής Σάκης Λάιος ο οποίος είναι και ο ενορχηστρωτής των τραγουδιών αυτής της δισκογραφικής δουλειάς.

-Επιλέξατε να κάνετε μια σειρά από μουσικές βραδιές με φίλους σας. Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

-Η επιλογή έχει να κάνει με το εξής σκεπτικό. Στη δισκογραφική αυτή δουλειά συμμετέχουν δέκα διαφορετικοί δημιουργοί. Έτσι λοιπόν μοιράστηκαν στις βραδιές που θα γίνουν στη Ζώγια και θα συμμετέχουν μαζί μου παρουσιάζοντας όχι μόνο τα τραγούδια του δίσκου αλλά και άλλα πράγματα.

-Πώς κρίνετε τη μουσική στη Θεσσαλονίκη;

-Γίνονται σπουδαία πράγματα κατά τη γνώμη μου, αρκεί να τα ψάξουμε και αρκεί οι δημιουργοί να βρουν τρόπους να μας τα παρουσιάσουν.

Χρήσιμα

Στο καφέ «Ζώγια» θα ακολουθήσουν τέσσερα Σαββατόβραδα στις 9.30 μ.μ.  με μουσικές βραδιές από τον Δημήτρη Νικολούδη και φίλους του. Συγκεκριμένα:

*Σάββατο 12 Νοεμβρίου- Χρήστος Βερνάρδος, Φίλιππος Γράψας, Πάρις Παρασχόπουλος.

*Σάββατο 19 Νοεμβρίου- Κώστας Θωμαΐδης, Χρήστος Κολοβός.

*Σάββατο 26 Νοεμβρίου- Κώστας Πρατσινάκης, Γιάννης Τσολακίδης.

*Σάββατο 3 Δεκεμβρίου -Γιώργος Καζαντζής.

 

*Καφέ «Ζώγια- Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια»

Αλ. Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310-243459

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυστραλία: Χάθηκε μικροσκοπική ραδιενεργή κάψουλα – Επί ποδός οι Αρχές
Όπως έγινε γνωστό, η κάψουλα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο, ωστόσο θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα από ακτινοβολία
Αυστραλία: Χάθηκε μικροσκοπική ραδιενεργή κάψουλα – Επί ποδός οι Αρχές