Από 16 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης οι παραστάσεις για το ««Θα σε πάρω να φύγουμε» που έχει ανεβεί στο Θέατρο Badminton, στην Αθήνα.
To μουσικοχορευτικό θέαμα αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της επιθεώρησης. Πρωταγωνίστρια είναι η ίδια η «Κυρία Επιθεώρηση» που επιστρέφει στη σκηνή για να ταξιδέψει τον κομπέρ-εγγονό της πίσω στο χρόνο, στις σημαντικότερες στιγμές της. Στο σανίδι παρελαύνουν οι μυθικοί πρωταγωνιστές, οι αμίμητες ατάκες, οι σπουδαίες φωνές, τα αθάνατα τραγούδια, τα λαμπερά θέατρα της χρυσής εποχής της επιθεώρησης. Κι από κοντά η επικαιρότητα, οι πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, η αστικοποίηση, η μοίρα της Ελλάδας – πάντα με χιούμορ και σατιρική διάθεση.
Ένας 35μελής θίασος από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές ζωντανεύει τις περιπέτειες, τα σουξέ και τους έρωτες της «Κυρίας Επιθεώρησης» σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού. Τα κείμενα και οι νέοι στίχοι είναι του Άγγελου Πυριόχου, ενώ για τη μουσική και τις νέες συνθέσεις υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος διευθύνει και την Ορχήστρα, όπως έκανε για πολλές δεκαετίες στην ιστορία του είδους. Το σκηνικό έφτιαξε η Εύα Νάθενα, η οποία επιπλέον σχεδίασε πάνω από 300, αντιπροσωπευτικά της εποχής κοστούμια.
Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Λουδάρος, Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Χαρά Κεφαλα. Στο ρόλο του κομπέρ ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Παραστάσεις: 17 έως 22/10, 24 έως 28/10, 30/10-3/11 στις 21.00.
Τιμές εισιτηρίων: 45€, 35€, 30€, 25€ (17€*), 15€
* (μαθητικό-φοιτητικό-κάτοχοι κάρτας ανεργίας).