Τον «Μεγάλο ύπνο» (The big sleep, 1946, ΗΠΑ) του Χάουαρντ Χοκς από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρέιμοντ Τσάντλερ παρουσιάζει με ελεύθερη είσοδο την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στον Αλέξανδρο (Εθνικής Αμύνης 1) στις 21:00 η άτυπη, κινηματογραφική λέσχη του αυτοδιαχειριζόμενου σινεμά των ραδιοφώνων της ΕΡΤ-3 (FM102, 9,58, βραχέα), που εκπέμπουν πλέον ενιαία στα FM στους 105,2
Στους βασικούς ρόλους το αγαπημένο ζευγάρι της εποχής Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, Λορίν Μπακόλ.
Η εκδήλωση γίνεται με τη συμπαράσταση του ΚΕΜΕΣ, τη χορηγία της ταινίας από τη New Star και τον κ. Βελισσάριο Κοσυβάκη και την ευγενική παραχώρηση του Αλέξανδρου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Τομέας Πολιτισμού.
Την ταινία θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ στους θεατές θα διανεμηθεί έντυπη κριτική παρουσίαση του κριτικού κινηματογράφου Δημήτρη Κολιοδήμου. Μετά το τέλος της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Την Τετάρτη «Χαραγμένες ζωές»
Και την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στην ίδια αίθουσα και την ίδια ώρα θα προβληθεί η ταινία του Σπύρου Τέσκου «Χαραγμένες ζωές».
Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, παρουσία του σκηνοθέτη. Δείτε το trailer : http://www.crossedlives.gr