Συνέντευξη στη ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ
Ο Αντώνης Παρασκευάς βλέπει τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής του να έχουν πέσει και αποφασίζει μαζί με τον ιδιοκτήτη του καναλιού στο οποίο εργάζεται να σκηνοθετήσουν την “απαγωγή” του. Τα ΜΜΕ αρχικά ασχολούνται εκτενώς με το θέμα. Σύντομα όμως η είδηση θα ξεφουσκώσει, ένας νέος παρουσιαστής θα πάρει τη θέση του Αντώνη και ο τελευταίος θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να διατηρήσει ζωντανή την ύπαρξή του. Η ταινία «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» προβλήθηκε στο Διεθνές Διαγωνιστικό του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η δημιουργός της Ελίνα Ψύκου μας είπε πως εμπνεύστηκε την ιστορία από ένα περιστατικό που έγινε στην Βραζιλία. «Ήταν για ένα δημοσιογράφο που για πολλά χρόνια έστηνε δολοφονίες, πλήρωνε ανθρώπους για να σκοτώνουν άλλους ανθρώπους έτσι ώστε να έχει την αποκλειστικότητα της είδησης αυτών των δολοφονιών. Κάποια στιγμή το κατάλαβε η αστυνομία και τον συνέλαβαν. Όταν άκουσα την είδηση αναλογίστηκα μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για να διατηρήσει τη δημοσιότητά του.
Παράλληλα με ιντρίγκαρε η σκοτεινή πλευρά των ατόμων που είναι πάνω από το μέσο όρο, είτε αυτοί είναι δημοσιογράφοι, είτε ηθοποιοί, είτε τραγουδιστές, πολεμιστές, πολιτικοί, που οι απλοί πολίτες τους αντιμετωπίζουν ως ήρωες και θρύλους. Όμως έχουν κι αυτοί μια ανθρώπινη πλευρά. Ο συνδυασμός αυτών των δύο πραγμάτων με έκανε να φτιάξω τον Αντώνη Παρασκευά».
«Ήθελα να είναι ένας σταρ. Στην πορεία προέκυψε να είναι δημοσιογράφος», συμπλήρωσε η δημιουργός.
«Η δημοσιότητα είναι εθιστική για αυτούς που την έχουν», ανέφερε.
Και αν η ταινία έχει ήδη ταξιδέψει σε φεστιβάλ εντός και εκτός συνόρων, για να γίνει πραγματικότητα έπρεπε να συγκεντρωθούν με αρκετό κόπο τα απαραίτητα χρήματα. «Πήραμε ένα βραβείο στο Κάρλοβι Βάρι που μας βοήθησε να τελειώσουμε την ταινία. Επίσης μας βοήθησε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου όταν πια επιλέχθηκε από το Φεστιβάλ Βερολίνου αλλά κατά τα άλλα τα γυρίσματα έγιναν με προσωπική χρηματοδότηση και με υλικοτεχνική υποστήριξη από την ΕΡΤ και από ιδιώτες. Το σινεμά κοστίζει, είναι ακριβό. Πολλοί άνθρωποι δουλεύουν για αυτό και πολλές φορές δεν πληρώνονται. Στην ταινία μου οι μισοί συνεργάτες μου δεν πληρώθηκαν και οι άλλοι μισοί πήραν πολύ λίγα χρήματα. Δεν είναι κάτι για το οποίο χαίρομαι όμως ελπίζω να βρεθούν τρόποι για να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Να υπάρχουν χρήματα για να πληρώνονται όλοι και να γυρίζονται οι ταινίες σωστά».
Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 23 Γενάρη από την Feelgood. Η Ελίνα Ψύκου ετοιμάζει ήδη το επόμενο σενάριο της και προς στο τέλος του 2014 σχεδιάζει να κάνει και τα πρώτα γυρίσματα του νέου της φιλμ.