Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Το πιο παραμυθένιο καφέ - βιβλιοπωλείο είναι στην Άνω Πόλη

Θεσσαλονίκη: Το πιο παραμυθένιο καφέ - βιβλιοπωλείο είναι στην Άνω Πόλη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ένα διώροφο κτίσμα φιλοξενεί επιλεγμένα παιδικά και εφηβικά βιβλία, αλλά και ένα καφέ

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Ένα ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο συγκεντρώνει τα βλέμματα στην Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα νεοκλασικό διώροφο κτίσμα που κατασκευάστηκε προ του 1955, και εδώ και έναν χρόνο στεγάζει το βιβλιοπωλείο -καφέ «Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες».

Στον πρώτο όροφο, σε ευρύχωρους και φωτεινούς χώρους που κυριαρχεί το γκρι χρώμα, παλ νότες και ξύλινα δάπεδα, ο επισκέπτης θα βρει επιλεγμένα παιδικά κυρίως αλλά και εφηβικά βιβλία, ενώ στο ισόγειο υπάρχει ένα ζεστό και παρεϊστικο καφέ, καθώς και χώρος για εργαστήριο δραστηριοτήτων. Τραπεζάκια περιμένουν τους πελάτες και εκτός του κτιρίου, με θέα τα τείχη της πόλης και ένα πάρκο.

Το κτίσμα αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί ως κατοικία οικογένειας που έμενε στον πρώτο όροφο ενώ το ισόγειο ήταν αχυρώνας. Το διπλανό κτήριο που τώρα είναι κατάστημα εστίασης, αρχικά ήταν η αυλή του σπιτιού. Το 1990 η μονοκατοικία μετατράπηκε σε εστιατόριο.

Και από πέρυσι Νοέμβριο στεγάζει το καλόγουστο βιβλιοπωλείο στο οποίο γίνονται και εκδηλώσεις με επίκεντρο πάντα το παιδικό βιβλίο.

Η περιπλάνηση στο μαγικό κόσμο του βιβλίου μας περιμένει.

Το κτίριο ήταν ανοιχτό το Σάββατο 25/11, ώρες 11.00-18.00 στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ένα σπίτι με έμπνευση την Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ)

Άρωμα Χριστουγέννων στην πόλη - Ήρθαν τα πρώτα έλατα στη Θεσσαλονίκη