Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ
Τη δεύτερη συναυλία της σειράς «Ανάσες» παρουσιάζουν απόψε στις 21.00 στην Αίθουσα Δοκιμών της Κ.Ο.Θ. (Λεωφόρος Νίκης 73) το Goethe-Institut Thessaloniki και η United World, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Εκεί θα παίζει μουσική το «Symmethree», το τρίο του Henning Sieverts.
Ο πολυβραβευμένος συνθέτης, τσελίστας και μπασίστας (έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με τα βραβεία „Echo Jazz 2010“ και „Neuer Deutscher Jazzpreis 2007“), μαζί με τον κιθαρίστα Ronny Graupe και τον τρομπονίστα Johannes Lauer θα μας ταξιδέψουν σε ένα μουσικό τοπίο, όπου οι επιρροές από τα μπλουζ, την παραδοσιακή τζαζ αλλά και την ποπ μουσική συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό σύγχρονης τζαζ.
Στη μουσική τους τα μοτίβα εναλλάσσονται συνεχώς, ενώ ο αυτοσχεδιασμός και η προσήλωση στην παρτιτούρα συνυπάρχουν αρμονικά. Τις συνθέσεις του Sieverts συμπληρώνει μια ασυνήθιστη ενορχήστρωση, όπου η μελωδία, τα ακόρντα και η μπασογραμμή κατανέμονται ισομερώς και στα τρία όργανα.
Να αναφέρουμε ότι στη σειρά συναυλιών «Ανάσες» μουσικοί διαφορετικής προέλευσης και ύφους συμπράττουν δημιουργώντας ασυνήθιστα και απρόσμενα δείγματα ηχητικής «ποίησης».
Η πρώτη… «Ανάσα» έγινε τον Ιούνιο 2013 με το Τρίο του Νικόλα Αναδολή. Η επιτυχία της οδήγησε στη συνέχεια του συγκεκριμένου κύκλου συναυλιών.
Είσοδος: 10 € & 8 € (μειωμένο). Προμηθευτείτε τα από τα Εκδοτήρια Κ.Ο.Θ. Αριστοτέλους & Ερμού, 2310-236990