Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Δημήτρης Μαραμής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο Δημήτρης Μαραμής  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ...

“Spanish Poets in New York” είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής με την Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο Lina Orfanos και τον τραγουδιστή Θοδωρή Βουτσικάκη, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης(αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2).

Το “Spanish Poets in New York” είναι ένα ρεσιτάλ τραγουδιών και ορχηστρικών κομματιών του Μαραμή με θεματική το ερωτικό πάθος, την οικουμενική αγάπη, τον απεγνωσμένο πόθο. Περιλαμβάνει την πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς του συνθέτη με τίτλο “Ay Amor”.

Ο τίτλος της συναυλίας προέρχεται από το ποίημα του Λόρκα “Ποιητής στην Νέα Υόρκη” και εκφράζει την οικουμενικότητα του συγκεκριμένου κύκλου τραγουδιών “Ay Amor” αλλά και το ταξίδι των μελοποιημένων Ισπανόφωνων ποιητών από τον Δ. Μαραμή και την L. Orfanos σε μία μητρόπολη της τέχνης, την Νέα Υόρκη.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει άλλη μία πρεμιέρα. Τον νέο κύκλο τραγουδιών του συνθέτη με τίτλο «Αισθηματική Ηλικία» και ερμηνευτή τον ταλαντούχο νέο τραγουδιστή Θοδωρή Βουτσικάκη. Ο ομώνυμος δίσκος θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.

Ο δίσκος “Ay Amor”, που κυκλοφόρησε πρώτα στις ΗΠΑ κι έπειτα στην Ελλάδα, αποτελείται από ισπανόφωνα τραγούδια σε ποίηση Λόρκα, Νερούντα και άλλων Ισπανόφωνων ποιητών, με βασική ερμηνεύτρια την σοπράνο Lina Orfanos και φιλική συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη. Η ενθουσιώδης υποδοχή που επεφύλαξε το αμερικάνικο κοινό στον ταλαντούχο συνθέτη και την Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο και η μεγάλη επιτυχία των συναυλιών τους στην Αμερική, στο φημισμένο Cornell University, στο Montclair Art Museum και στις διάσημες μουσικές σκηνές Symphony Space και Metropolitan Room της Νέας Υόρκης, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την επίσημη παρουσίαση του “Ay Amor” στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τα τραγούδια του “Ay Amor” θα ερμηνεύσει η Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο Lina Orfanos, ενώ τα τραγούδια του νέου κύκλου «Αισθηματική ηλικία» θα ερμηνεύσει ο Θοδωρής Βουτσικάκης.

Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Παυλάκος (βιολί), Χρήστος Κυπαρίσης (τσέλο), Αγαμέμνων Μάρδας (κοντραμπάσο). Στο πιάνο ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής.

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€ (μαθητικά - φοιτητικά - κάτοχοι κάρτας ανεργίας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: «Τρέξαμε ένα πρόγραμμα που ενστερνίστηκε ο λαός» (VIDEO)
«Αυτή η χώρα που αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, αναγνωρίστηκε για την πειθαρχία και την ικανότητά της να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις» είπε
Μητσοτάκης: «Τρέξαμε ένα πρόγραμμα που ενστερνίστηκε ο λαός» (VIDEO)