Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δωρεά αρχείου και βιβλιοθήκης του Νίκου Μπακόλα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο υποδέχεται με τιμητική εκδήλωση τη δωρεά του αρχείου και της βιβλιοθήκης του λογοτέχνη και δημοσιογράφου Νίκου Μπακόλα εγκαινιάζοντας την «Αίθουσα Νίκου Μπακόλα», την  Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο της διάσωσης και διαφύλαξης των αρχείων των λογοτεχνών της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ημερίδας με τίτλο «Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο υποδέχεται το Αρχείο του Νίκου Μπακόλα», με ώρα έναρξης 19:00, στο θέατρο του ΒΠΚ (Γ. Βαφόπουλου 3), με συντονίστρια την Δρ. Μαρία Τατάγια, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου και Αρχείων.

Ομιλητές θα είναι οι Βενετία Αποστολίδου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης, ΑΠΘ και Φιλοθέη Κολίτση, Φιλόλογος, Σχολική Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Απόδοση κειμένου «Στις αυλές της θάλασσας» από τον Δημήτρη Βάγια, ηθοποιό του ΚΘΒΕ. Θα ακολουθήσει  προβολή  οπτικοακουστικού υλικού και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση στην «Αίθουσα Νίκου Μπακόλα».

Η «Αίθουσα Νίκου Μπακόλα» στεγάζει το γραφείο και άλλα προσωπικά αντικείμενα του λογοτέχνη, τη βιβλιοθήκη του, η οποία αποτελείται από 4.000 βιβλία και το αρχείο του που περιέχει οπτικοακουστικό υλικό, επιστολές, χειρόγραφα των λογοτεχνικών  του έργων και φωτογραφικό υλικό.

Μέρος  του υλικού (χειρόγραφα, φωτογραφίες, άλλες έντυπες δημοσιεύσεις) θα είναι διαθέσιμο και σε  ψηφιακή μορφή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί