Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέες παραστάσεις για τον «Κύκλο των χαμένων ποιητών»

Μέχρι πότε θα παίζεται

Ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται τον Τζον Κήτινγκ, τον αντισυμβατικό καθηγητή που όλοι θα θέλαμε να είχαμε. Ο Τάσος Χαλκιάς ερμηνεύει το ρόλο του συντηρητικού διευθυντή Νόλαν και ο Γεράσιμος Σκαφιδάς  αυτόν του τραγικού πατέρα κ.Πέρι.

Μαζί τους – το πιο σημαντικό – οι μαθητές, ο πυρήνας δηλαδή του έργου που απαρτίζεται από έναν επίλεκτο θίασο ταλαντούχων ηθοποιών της νέας γενιάς.

«Δεν διαβάζουμε ή γράφουμε ποίηση για να δείξουμε εκκεντρικοί! Διαβάζουμε και γράφουμε ποίηση, επειδή ανήκουμε στο ανθρώπινο γένος και το ανθρώπινο γένος ξεχειλίζει από πάθος! Η ιατρική, η νομική, η διοίκηση επιχειρήσεων – ναι, αυτά είναι σεβαστά επαγγέλματα, απαραίτητα για να συνεχίζεται η ζωή… Η ποίηση, όμως, ο ρομαντισμός, η ομορφιά, ο έρωτας! –αυτά είναι που μας κρατάνε στη ζωή»!

Υπόθεση

Δεκαετία του ’60, ο αντισυμβατικός καθηγητής λογοτεχνίας Τζον Κήτινγκ, έρχεται να διδάξει στο συντηρητικό ιδιωτικό λύκειο Γουέλτον, όπου οι μαθητές μεγαλώνουν υπακούοντας στις αυστηρές, θεμελιώδεις αρχές του σχολείου: «Παράδοση! Τιμή! Πειθαρχία! Υπεροχή!». Ο κ. Κήτινγκ, με βασικό εργαλείο του την ποίηση, θα τους μάθει σταδιακά, πώς να αγνοούν τις προκαταλήψεις, τις συνήθειες και τις επιρροές, τις οποίες μας επιβάλλουν οι γονείς, οι παραδόσεις και η κοινωνία μας, πώς να έχουν τη δική τους οπτική στα πράγματα και πώς να επιτρέψουν στην πραγματική τους φύση να μιλήσει.

Ο αντισυμβατικός, αλλά ουσιαστικός τρόπος διδασκαλίας του, θα καταφέρει να εμπνεύσει τον καθένα από τους νεαρούς μαθητές, οι οποίοι, κάνοντας την προσωπική τους επανάσταση, θα ακολουθήσουν την κλίση τους ενάντια στο κατεστημένο.

Συντελεστές
Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μουσική: Μαρίζα Ρίζου
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα, Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Σχεδιασμός φωτισμών: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη, Κινησιολογία, χορογραφία: Φαίδρα Νταϊόγλου, Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου, Artwork, φωτογραφίες, trailer: Χρήστος Συμεωνίδης, Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Γεωργοπούλου, Οργάνωση παραγωγής: Μαρίνα Πινιατώρου, Επικοινωνία προβολή: Ρίτα Σίσιου 
παραγωγή: ΣΚΑΦΙΔΑΣ  - ΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ Ε.Ε. 

Παίζουν: Άκης Σακελλαρίου, Τάσος Χαλκιάς, Γεράσιμος Σκαφιδάς, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, Νικόλας Παπαϊωάννου, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Στέφανος Παπατρέχας, Ζαχαρίας Γουέλα, Πάνος Κλάδης, Τάσος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Λυδία Στέφου.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00 

Κυριακή: 18:00 

Προπώληση : more.com & Ταμείο Θεάτρου (Τηλ. 2310 262 051)

Τιμές εισιτηρίων :

Α ΖΩΝΗ : 25 € - ΜΕΙΩΜΕΝΟ 20 €

Β ΖΩΝΗ & ΘΕΩΡΕΙΑ  : 20 € - ΜΕΙΩΜΕΝΟ 17 €

ΕΞΩΣΤΗΣ :  17 € - ΜΕΙΩΜΕΝΟ 15 €.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Eπιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για το κράτος δικαίου στην Αλβανία
«Υποχρέωση των αλβανικών αρχών να του δοθεί η δυνατότητα να παρίσταται στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»
ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Eπιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για το κράτος δικαίου στην Αλβανία