Χθες εγκαινιάστηκε στο Βαφοπούλειο η 6η και τελευταία έκθεση, με θέμα «Χρόνος» της φετινής διοργάνωσηςContrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Οι περισσότερες φωτογραφίες της έκθεσης παρουσιάζουν ένα κομμάτι της πραγματικότητας σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πιο ασυνήθιστες φωτογραφίες επιχειρούν να ανατρέψουν το πάγωμα, δημιουργώντας μ’ αυτόν τον τρόπο, εικόνες που πραγματεύονται εντονότερα την έννοια του χρόνου.
Κάθε φωτογραφία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον χρόνο τεχνικά (διάρκεια έκθεσης) και θεματικά (αναφορά σε μια χρονική περίοδο ή στιγμή και σε πράγματα που μεταβάλλονται).
Η έκθεση «Χρόνος» αποτελεί μια παραγωγή, που παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι νέοι την έννοια του χρόνου και την σχέση του με την στατική εικόνα. Εξερευνήθηκαν θέματα όπως: το παλιό και το νέο, οι μεταβολές στο περιβάλλον, η φθορά στα φωτογραφικά υλικά, η κίνηση, αλλά και η ακινησία, οι σειρές διαδοχής εικόνων (sequence) και αντικείμενα που μετρούν ή σχετίζονται με τον χρόνο.
Διάρκεια: 8 – 31 Μαρτίου. Επιμέλεια: Τάσος Σχίζας, περιοδικό Φωτογραφικό Είδωλο.
Ωράριο λειτουργίας: Τρ. ως Παρ. 9:00-14:00 και 18:00-20:30, Σαβ. 18:00-20:30, Δευτ., Κυρ. κλειστά.