Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αύριο το Ρίζες Φεστ στη Μονή Λαζαριστών

Ποια συγκροτήματα θα παίξουν

Αύριο στις 7μμ θα γίνει στη Μονή Λαζαριστών το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ.

Οι διοργανωτές αναφέρουν: «Όπως ξέρετε, το Καλοκαίρι δεν ξεκινάει αν δεν γίνει το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ. Το Σάββατο 25 Μαΐου, θα πάρουμε ένα «άρωμα» από καλοκαιρινά ταβερνάκια με τις Κανβινίτισσες, θα ξεσαλώσουμε με αιγαιοπελαγίτικους ρυθμούς από τη Θαλασσινή Πάροδο, θα ιδρώσουμε με την μπάντα της Ανδριάνα Αχιτζάνοβα και λογικά θα τα πούμε πάλι με τους Γκιντίκι. Σας περιμένουμε στον κύκλο μας. Ένα πανηγύρι, ένα γλέντι, μια γιορτή. Ένα φεστιβάλ σαν αυτά που είχαμε και στο χωριό μας. Το Φεστιβάλ Μας".

Τα συγκροτήματα

Το «Γκιντίκι» είναι ένα μουσικό σχήμα που ξεκίνησε να παίζει και να «πειραματίζεται» με την παραδοσιακή μουσική το 2015. Σκοπός είναι στις συναυλίες μας όσοι συμμετέχουν να νιώθουν ελεύθεροι να χορέψουν, να ντυθούν και να εκφραστούν όπως θέλουν. Βασικό μας στοιχείο είναι η διάθεση για αυτοσχεδιασμό, η οποία προκύπτει από τις διαφορετικές μουσικές μας επιρροές. Κάθε live στέκεται ως αφορμή τόσο για πειραματισμό πάνω στις παραδοσιακές μουσικές φόρμες και στους ρυθμούς όσο και για την εδραίωση μιας διαλεκτικής και δυναμικής σχέσης με το κοινό, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα σύγχρονο «αστικό πανηγύρι». Έτσι, ο ήχος που προκύπτει διαμορφώνεται και εξελίσσεται διαρκώς κρατώντας όμως σταθερή την ταυτότητα και τα ακούσματα των παραδοσιακών οργάνων.

Οι Γκιντίκι είναι:

Τάσος Κοφοδήμος - Λαούτο, τραγούδι
Κωνσταντίνος Λάζος - Κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου - Κρουστά
Θοδωρής Σιούτης - Βιολί, φωνή

Η Ανδριάνα Αχιτζάνοβα στο τραγούδι και το νέι, μαζί με την εκρηκτική νέο-παραδοσιακή BAND αποτελούμενη από τους Γιώργο Δουσο στο κλαρίνο και την γκάιντα, τον Αθηνόδωρο Καρκαφίρη στην ηλ. κιθάρα, τον Περικλή Βραχνό στο ηλ. μπάσο και το βιολί και τον Γιάννη Ριζόπουλο στα κρουστά, ανακαλύπτουν τις δικές τους ρίζες. Με ρεπερτόριο παρά-παραδοσιακό από τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Θράκη, διαπραγματεύονται και αμφισβητούν μετατρέποντας τη σκηνή σε ένα σύγχρονο λαϊκό πανηγύρι.

Το μουσικό σχήμα «Θαλασσινή Πάροδος» αποτελείται από δύο Ροδίτες και δύο Παριανούς με κοινά βιώματα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες! Η Θεσσαλονίκη ο σταθμός συνάντησής τους. Κοινός προσανατολισμός το γλέντι και ο μερακλίδικος χορός. Δύο βιολιά, ένα λαούτο και τέσσερις φωνές, αναπολούν και νοσταλγούν, γιαλό γιαλό να τραγουδούν, για να έρθουν να σας βρουν…

Μοσχίδης Σταύρος : λαούτο, τραγούδι

Μπούμπας Πανορμίτης: βιολί, τραγούδι

Πατρίκη Ελισάβετ: τραγούδι

Πατρίκης Στέλιος: βιολί, τραγούδι

Κανβινήτισσες : Στον απόηχο των χορδών και των χορών, μας ενώνουν τα χνάρια της παράδοσης. Ένα σχήμα με ρεπερτόριο από την παραδοσιακή μουσική  Ελλάδας και  Κύπρου. Τέσσερα κορίτσια, που χρησιμοποιούν τα όργανα και τις φωνές τους δημιουργώντας νέες διασκευές με βασικό στοιχείο την πολυφωνία.

Info:

ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ Σάββατο 25 Μαΐου στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19:00.

Παίζουν τα συγκροτήματα: Κανβινήτισσες - Θαλασσινή Πάροδος - Ανδριάνα Αχιτζάνοβα Band - Γκιντίκι

Early bird : 10€

Προπώληση: 12€

Ταμείο: 14€

Εκτέλεση παραγωγής : Melodica Art Productions

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Βελόπουλος είπε τον Μητσοτάκη… ψεκασμένο – «Κατέβασε Παναγίες, έβαλε φενγκ σούι»
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επέκρινε τον πρωθυπουργό σχετικά με τη διακόσμηση στο γραφείο του
Ο Βελόπουλος είπε τον Μητσοτάκη… ψεκασμένο – «Κατέβασε Παναγίες, έβαλε φενγκ σούι»
Captain Box: Συσκευή συνδέει ηλικιωμένους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές
Πιλοτική εφαρμογή στην Κεντρική Μακεδονία - Για να μπορούν να επικοινωνούν με άλλα άτομα και να λαμβάνουν πληροφορίες
Captain Box: Συσκευή συνδέει ηλικιωμένους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές