-Η τελετή λήξης και την απονομή βραβείων του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί απόψε και ώρα 21.00 στο Ολύμπιον. Μετά το πέρας της θα προβληθεί η ξένη ταινία που θα κερδίσει το βραβείο κοινού.
-Οι λάτρεις του ντοκιμαντέρ βέβαια θα έχουν και αύριο την ευκαιρία να δουν ταινίες στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Σταύρος Τορνές, Τζον Κασσαβέτης, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη.
-Εν τω μεταξύ χθες στους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Διαπολιτισμικού Λυκείου Μαρινέλλα Μέκκα και Γκέρσι Αλίγια έγινε η απονομή υποτροφιών που χορηγούν για δεύτερη φορά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Να υπενθυμίσουμε ότι οι υποτροφίες παρέχουν τη δυνατότητα στους δύο μαθητές να εγγραφούν στο συγκεκριμένο ΙΕΚ και να πραγματοποιήσουν σπουδές στους τομείς του κινηματογράφου, της φωτογραφίας και της δημοσιογραφίας.
-Και μπορεί να πέφτει η αυλαία για το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εδώ όμως προβολές ταινιών του θα γίνουν το επόμενο διάστημα σε σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Περισσότερα στο tdf.filmfestival.gr