Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

Η Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3 προβάλει το «Φίλησέ με μέχρι θανάτου»

Η Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3 προβάλει το «Φίλησέ με μέχρι θανάτου»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Η Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3 προβάλει  το «Φίλησέ με μέχρι θανάτου» ...

Η Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3, συνεχίζοντας το αφιέρωμά της «Μαύρα μαργαριτάρια», θα περάσει σε μια υποενότητα ταινιών, τιμώντας το μεγάλο Έλληνα σεναριογράφο του Χόλιγουντ Άλμπερτ Ισαάκ Μπεζερίδη.

Έτσι, την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 21:00 παρουσιάζει το πολύκροτο φιλμ- νουάρ του Ρόμπερτ Όλντριτς «Φίλησέ με μέχρι θανάτου» (Kiss me deadly, 1955, ασπρόμαυρο ΗΠΑ) στον Αλέξανδρο (Εθνικής Αμύνης 1), με δωρεάν πάντα είσοδο, καλλιτεχνική επιμέλεια και επίβλεψη του ΚΕΜΕΣ και ευγενική προσφορά της αίθουσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Κέντρο Πολιτισμού.

Την ταινία θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ στους θεατές θα διανεμηθούν έντυπη κριτική παρουσίαση αλλά και βιογραφικό του Μπεζερίδη. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Από ένα μυθιστόρημα του Μίκι Σπιλέιν σε σενάριο Μπεζερίδη, είναι το πρώτο εγχείρημα του Όλντριτς στα φιλμ- νουάρ με πολλές κοινωνικές και πολιτικές σημασίες, αλλά και αγωνία για την πιθανότητα αντιπαραθέσεων των υπερδυνάμεων με ατομικά όπλα. Με βασικό ήρωα το γνωστό ντετέκτιβ του Μίκι Σπιλέιν Ρόμπερτ Χάμερ, έχουμε μια εφιαλτική ιστορία, όπου κάποιοι κυνηγούν ένα κουτί με κρυμμένο πολύτιμο υλικό. Οι εξελίξεις θα είναι συγκλονιστικές.

Ο Όλντριτς, με εντυπωσιακά γυρίσματα, εκμεταλλευόμενος και τις αναφορές στην ελληνική μυθολογία του Μπεζερίδη, χτίζει ένα εφιαλτικό, συμβολικό έργο γεμάτο από πρόγνωση ολέθρου και ειλικρίνεια.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Το μιούζικαλ «Annie» στη Θεσσαλονίκη

Los Mujeros: «Μεγαλώνοντας η μουσική μας αλλάζει μαζί με εμάς»