Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

Καταγγελία ΟΙΕΛΕ ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς: «Εμπορευματοποιείται η παιδεία»

Καταγγελία ΟΙΕΛΕ ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς: «Εμπορευματοποιείται η παιδεία»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Την τελευταία τριετία παραιτήθηκαν 2000 εκπαιδευτικοί από ιδιωτικά σχολεία επειδή δεν άντεχαν τις κακές εργασιακές συνθήκες

Κίνδυνο πλήρους ιδιωτικοποίησης της Παιδείας διαβλέπει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), σύμφωνα με τη διαφωνία των μελών της σε σειρά νομοθετημάτων, τους λόγους της οποίας ανέπτυξε ο πρόεδρός της Γιώργος Χριστόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Είναι πολύ κρίσιμο το ζήτημα ότι μεταφέρεται χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης στα ιδιωτικά συμφέροντα, γιατί αυτό είναι ένας παράγοντας ανισότητας -κοινωνικής, οικονομικής και εκπαιδευτικής. Αυτό έχει νομοθετικούς σταθμούς, με πρώτο την ισοτίμηση των πτυχίων των κολεγίων με αυτών των ΑΕΙ, δεύτερο τον νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση […] τρίτο την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής […] τέταρτο την ψήφιση του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και πέμπτο κάτι που θα νομοθετηθεί, ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και είναι η ελεύθερη γονεϊκή επιλογή και επιβολή των voucher που θα απομυζήσει πόρους από τη δημόσια στην ιδιωτική εκπαίδευση», ανέφερε -μεταξύ άλλων – ο κ. Χριστόπουλος.

Μιλώντας για τα αιτήματα του κλάδου που εκπροσωπεί, τόνισε ότι «το σημαντικότερο είναι η αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου, η αυστηροποίηση της εποπτείας των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας στα ιδιωτικά σχολεία, ο έλεγχος ποιότητας». Παράλληλα έκανε λόγο για «ξεχείλωμα της παρανομίας», καταγγέλλοντας ότι εκπαιδευτικοί «υποχρεώνονται με την απειλή απόλυσης» να μένουν στον χώρο εργασίας τους μέχρι το απόγευμα και το βράδυ, ή και να δουλεύουν δωρεάν τα Σαββατοκύριακα, σε διακοπές και αργίες.

Όπως είπε, την τελευταία τριετία παραιτήθηκαν 2000 εκπαιδευτικοί από ιδιωτικά σχολεία -παρά το γεγονός ότι έτσι μηδενίζονται τα μόρια για τον πίνακα ΑΣΕΠ- επειδή δεν άντεχαν τις κακές εργασιακές συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ποιοι ανεβαίνουν στη σκηνή της 88ης ΔΕΘ σήμερα - Όλο το πρόγραμμα

Θεσσαλονίκη: Πουλούσε σε κέντρα εναλλακτικής ιατρικής συμπληρώματα χωρίς άδεια