Πασχαλινή χορευτική εκδήλωση οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Ο ΠΟΝΤΟΣ» τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.
Κατά τη διάρκειά της έγινε διαγωνισμός τσουγκρίσματος αυγών με νικητές για τους μεγάλους, τον Ιωάννη Φ. Λιθοξόπουλο και Δημήτριο Λαζαρίδη, δεύτερο τον Αναστάσιο Μαρμαρίδη και τρίτο τον Θεόδωρο Κουτρουδίτση και από τους μικρούς πρώτοι νικητές ήταν ο Ζαχαρίας Λιθοξόπουλος και ο Δημήτριος Χ. Λαζαρίδης. Δεύτερος νικητής αναδείχθηκε η Ευδοξία Μουρατίδου, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Παύλος Παυλίδης. Το τηγάνι του ηττημένου το κέρδισε ο Γεώργιος Κατσαβέλης. Ο Σύλλογος πρόσφερε κόκκινα αυγά στις οικογένειες του Μεσαίου αναβιώνοντας ένα παλιό έθιμο κατά το οποίο οι νέοι του χωριού με συνοδεία ποντιακής λύρας πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι μοιράζοντας κόκκινα αυγά.
Στην πασχαλινή εκδήλωση χόρεψαν τα τρία συγκροτήματα του συλλόγου. Στη λύρα ήταν ο Γιώργος Σ. Φωτιάδης και στο νταούλι ο Ραφαήλ Αμανατίδης. Στους παρευρισκομένους μοιράστηκαν κόκκινα αυγά, τσουρέκια και αναψυκτικά. Στο τέλος της εκδήλωσης έλαβε χώρα το κάψιμο του Ιούδα, ένα παλιό έθιμο που συμβολίζει το κάψιμο του κακού και την αρχή μιας νέας ζωής, μιας νέας ελπίδας για τον άνθρωπο.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Αμανατίδης, ο δήμαρχος και υποψήφιος του Δήμου Ωραιοκάστρου Δημήτριος Σαραμάντος και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αστέριος Γαβότσης, Άγγελος Θέμελης και Γεώργιος Παπακωνσταντίνου.
Το παρών έδωσαν και οι αντιδήμαρχοι δήμου Ωραιοκάστρου Γεώργιος Λαζαρίδης και Ανέστης Πολυχρονίδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δάφνη Δεληπάλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου Σταύρος Μαρμαρίδης, Χρήστος Δ. Τερζής, Χρήστος Α. Τερζής, Αθανάσιος Καρύδης και Λεωνίδας Ζάικος και ο τέως δήμαρχος του Δήμου Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος, αλλά και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου Σάββας Φωτιάδης, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας Ζωή Βαλασάκη, πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για το Δήμο Ωραιοκάστρου και υποψήφιοι για την Κεντρική Περιφέρεια Μακεδονίας και πολύς κόσμος.