Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Υγρά μάτια» στο Θέατρο Αθήναιον

Θέματα όπως ο κοινωνικός ρατσισμός, η ελευθερία της έκφρασης προσεγγίζει το νεοελληνικό έργο του Κωνσταντίνου Παππά «Υγρά μάτια» που ανεβάζει η Θεατρική ομάδα INDIGO στο θέατρο Αθήναιον( Βασ. Όλγας 35) από την Δευτέρα 28 Απριλίου.

Θέματα όπως ο κοινωνικός ρατσισμός, η ελευθερία της έκφρασης προσεγγίζει το νεοελληνικό έργο του Κωνσταντίνου Παππά «Υγρά μάτια» που ανεβάζει η Θεατρική ομάδα INDIGO στο θέατρο Αθήναιον( Βασ. Όλγας 35) από την Δευτέρα 28 Απριλίου.

Σε σημείωμα της ομάδας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το έργο διαδραματίζεται στο σήμερα, εστιάζοντας στους χαρακτήρες δύο νεαρών αντρών. Ο Λουκάς, ο οποίος κατάγεται από την επαρχία, είναι εσωστρεφής, με κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Ζει με την οικογένειά του, η οποία έχει περίοπτη θέση στην τοπική κοινωνία... Ο Γιώργος ζει μόνος του, είναι εξωστρεφής και έχει υψηλή αυτοπεποίθηση.

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ συναντιούνται τυχαία στο κέντρο της Αθήνας.

Ο καθένας τους θα προσπαθήσει να επιβάλει τον δικό του τρόπο ζωής στον άλλον - μία συνεχής κοινωνική, πολιτιστική και κυρίως σεξουαλική σύγκρουση όπου κανένας δεν μπορεί να δεχτεί τις συμπεριφορές του άλλου. Σταδιακά όμως, έρχονται στην επιφάνεια πρωτόγνωρα συναισθήματα... Οι εντάσεις τούς οδηγούν να είναι μαζί αλλά τα προβλήματα είναι περισσότερα απ’ όσα πιστεύουν. Κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα του άλλου και η λύτρωση θα έρθει με μία δραματική πράξη απελπισίας.

Οι ήρωες του έργου είναι δύο χαρακτήρες ανθρώπων από αυτούς που βρίσκονται συνέχεια ανάμεσα μας και οι οποίοι δεν βρίσκουν την δύναμη να κάνουν την υπέρβαση και να εξελιχθούν, με αποτέλεσμα να χάνονται στο πλήθος».

Κατά τη διάρκεια της παράστασης προβάλλονται βίντεο ως αναπόσπαστα κομμάτια της πλοκής.

Το κείμενο και η μουσική κυκλοφορούν από τις εκδόσεις “Μπατσιούλας”

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Παππάς, Μουσική : Σταυρός Μαρκόνης, Επιμέλεια Σκηνικών : Φανή Παλιούρα, Σκηνοθεσία Βίντεο : Τάσος Καφές, Δημήτρης Τσατσούλης. Παραγωγή : INDIGO. Παίζουν: Άκης Σιδέρης, Βασίλης Τσιγκριστάρης.

Παραστάσεις: Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Απριλίου και 5, 6, 12, και 13 Μαΐου. Δευτέρα και Τρίτη στις 9:30. Γενική είσοδος : 10 ευρώ. Τηλ. Κρατήσεων: 2310832060.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ