Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σώστε την Περσεφόνη από τον Άδη σε επιτραπέζιο παιχνίδι!

Το Legends of Greece αποκαλύπτεται σήμερα στο κοινό σε μια δωρεάν δράση στο πλαίσιο του The Comic Con 9

*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Σώστε την Περσεφόνη για να μην την πάει ο Άδης στον Κάτω Κόσμο. Μπορείτε; Είτε στην ίδια ομάδα ή σε αντίπαλες. Το παιχνίδι Legends of Greece αποκαλύπτεται σήμερα σε μια δωρεάν δράση με τίτλο «Μικροί Ντέτεκτιβ» που θα γίνει 10:00–13:00 στον Κήπο των Ρόδων, στη Νέα Παραλία, και καλεί τους μικρούς φίλους να το ανακαλύψουν και να παίξουν πρώτοι.

Τα παιδιά της πόλης θα ζήσουν πρώτα την εμπειρία της γιγαντιαίας, ειδικά σχεδιασμένης έκδοσης του παιχνιδιού για την Ελλάδα.

Ένα επιδαπέδιο παιχνίδι δέκα τετραγωνικών μέτρων προσκαλεί τους μαθητές Δημοτικού να φορέσουν το καπέλο του Spy Guy, να πάρουν τον μεγεθυντικό τους φακό και να ανακαλύψουν -μέσα από συνεργασία και παρατηρητικότητα- χαμένα αντικείμενα διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα.

paixnidi2.jpg

Η παγκόσμια πρεμιέρα του παιχνιδιού Legends of Greece, γίνεται στο πλαίσιο του The Comic Con 9 και των δωρεάν δράσεων που πραγματοποιεί η εκδήλωση σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε στο «ΤyposThes» ο Χρήστος Παπαχρήστου εκ μέρους της My Greek Games, «το Legends of Greece είναι ένα παιχνίδι που βγάλαμε με την trefl, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών και παζλ στον κόσμο. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να σώσουμε την Περσεφόνη. Ο Άδης προσπαθεί να την απαγάγει και εμείς θέλουμε να το αποτρέψουμε αυτό. Στο διάβα μας συναντάμε όλα πλάσματα μυθολογίας. Το ταμπλό είναι γεμάτο με αυτά. Η ιδιαιτερότητα του δικού μας Spy Guy είναι ότι αυτό το επιτραπέζιο παίζεται και συνεργατικά με άλλους παίκτες και ως αντίπαλος με άλλους παίκτες. Έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Κάθε παίκτης πρέπει να απαντάει σε ερωτήσεις για να φτάσει στον προορισμό του. Και προχωράει με όσα βήματα δείχνει η κάρτα του. Χρειάζεται παρατηρητικότητα».

paixnidi3.jpg

Όπως μας είπε ο κ. Παπαχρήστου στην δράση που θα γίνει σήμερα μπορούν να συμμετέχουν όσα παιδιά το επιθυμούν. Όσο για τις ηλικίες είναι για άνω των 3 ετών. «Εμεί γράφουμε 5+ όμως μπορεί άνετα να το παίξει και ένα παιδί 3 ετών», ανέφερε ο δημιουργός του παιχνιδιού.

Στην σημερινή εκδήλωση θα υπάρχουν και κουπόνια για έκπτωση 15% σε όσους θέλουν να το αγοράσουν από την Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι θα βγει και στο nintendo switch και online και σε φυσικά καταστήματα, ενώ θα λανσαριστεί και σε άλλες χώρες.

Το μόνο που απαιτείται από τους μικρούς παίκτες είναι να έχουν καλή διάθεση! «Για όλα τα άλλα θα φροντίσουμε εμείς», κατέληξε ο κ. Παπαχρήστου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ