Από τις 15 Ιουνίου και για δέκα ημέρες, οι βιτρίνες του ΟΤΕ στην Καρόλου Ντηλ μεταμορφώνονται σε ζωντανούς εκθεσιακούς χώρους. Η έκθεση με τίτλο «Χειρωνάκτες» παρουσιάζει έργα των Γιώργου Καράμου, Δημήτρη Θεολόγου και Ανδρέα Τζανουδάκη.
Τρεις δημιουργοί που εργάζονται με τα χέρια, μετατρέποντας το υλικό σε τέχνη, τη λειτουργικότητα σε ποίηση. Ξύλο που κόβεται, λαξεύεται, συντίθεται. Ιδέες που μεταμορφώνονται σε αντικείμενα και εγκαταστάσεις.
Η έκθεση φωτίζει την έννοια του τεχνίτη-καλλιτέχνη σε έναν αστικό, δημόσιο διάλογο με το βλέμμα των περαστικών της Καρόλου Ντηλ. Σε συνεπιμέλεια της Ελένης Σιμώνη και του Γιάννη Αργυριάδη, η έκθεση «Χειρωνάκτες» εξερευνά τη δύναμη της χειρωνακτικής δημιουργίας στο σύγχρονο τοπίο.

Ο Αργυριάδης και η Σιμώνη ξεκινούν μέσα από αυτή την παρουσίαση μια ευρύτερη αναζήτηση των χειρωνακτών της Ελλάδας, με σκοπό την ανάδειξή τους. Με βαθύ θαυμασμό για αυτούς τους δημιουργούς, επιδιώκουν να φέρουν στο φως το έργο ανθρώπων που παράγουν τέχνη με τα χέρια τους. Το έργο καταλαμβάνει τον χώρο των βιτρινών, προσκαλώντας τον θεατή να στοχαστεί για την τέχνη της ύλης και της επιμονής. Μια πρόταση για το πώς η χειρωνακτική εργασία παραμένει ριζικά σύγχρονη.
Οι βιτρίνες μετατρέπονται σε ένα διαρκές atelier, ανοιχτό στον δρόμο και στον διάλογο. Οι «Χειρωνάκτες» μας θυμίζουν ότι η δημιουργία ξεκινά πάντα από την επαφή με την ύλη.

15–25 Ιουνίου 2025
Βιτρίνες ΟΤΕ, Καρόλου Ντηλ, Θεσσαλονίκη
Καλλιτέχνες: Γιώργος Καράμος, Δημήτρης Θεολόγου και Ανδρέας Τζανουδάκης
Επιμέλεια: Ελένη Σιμώνη & Γιάννης Αργυριάδης.

- Θεσσαλονίκη: Γονείς έβγαλαν μωράκι στο μπαλκόνι και πήγαν για ύπνο – Επειδή έκλαιγε
- Συγκλονίζει στεφάνι στην κηδεία του 14χρονου - «Συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε σώσω»
- Θεσσαλονίκη: 14χρονος πήγε να κλέψει μοτοσικλέτα – Τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω