Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο διαπρεπής μαέστρος Παναγιώτης Διαμαντής παρουσιάζουν απόψε στις 21.30 στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών μία σειρά διάσημων έργων του συμφωνικού ρεπερτορίου, που περιστρέφονται γύρω από την έννοια - και κυρίως την αίσθηση - του χορού. Μία ολόκληρη ορχήστρα στροβιλίζεται ηδυπαθώς σε άλλοτε ειδυλλιακούς και άλλοτε φρενήρεις ρυθμούς, όπως επιτάσσουν οι μεγάλοι μουσουργοί, προσκαλώντας σε χορό με ελληνικούς και βαλκανικούς ρυθμούς.
Η «χορευτική» βραδιά συμπληρώνεται με το έντονο χρώμα των ελληνικών χορών που θα σφραγίσουν την όμορφη αυτή θερινή σουίτα. Τιμή εισιτηρίου: 5€ (γενική είσοδος).
Για τον Παναγιώτη Διαμαντή
Ο Παναγιώτης Διαμαντής, ένας από τους νεότερους ταλαντούχους μαέστρους της χώρας μας, έχει συνεργαστεί με μερικές από τις πιο μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες της Ελλάδας και της Ευρώπης, δημιουργώντας ένα πολύ πλούσιο ρεπερτόριο και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
«Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου
με τους Χαΐνηδες-Ψαραντώνη- Κι όμΩς κινείται
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η διαφορετική από τις συνηθισμένες ανάγνωση του «Ερωτόκριτου» την οποία προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα Κι όμΩς κινείται στη μουσική παράσταση που παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Πέμπτη 17 Ιουλίου με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη. Έργο-σταθμός στην ιστορία της ελληνικής λογοτεχνίας και της Κρήτης του 17ου αιώνα, ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου είναι σήμερα το μοναδικό ίσως έργο που συντηρεί τη μεγάλη λαϊκή παράδοση των ραψωδών.
Δύο γκουρού της κρητικής μουσικής, ο μύστης-λυράρης Ψαραντώνης και ο Δημήτρης Αποστολάκης των Χαΐνηδων «διαβάζουν» τον Ερωτόκριτο ως μικτό θέαμα, που επιστρατεύοντας ακόμα και ακροβάτες κλείνει το μάτι στις μεσαιωνικές λαϊκές γιορτές και εισάγει τον όρο «τραγουδαφήγηση». Με τους Χαΐνηδες, σε πλήρη ανάπτυξη, συμπράττει η ομάδα κι όμΩς κινείται, και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες.
Προπώληση: 10€, Ταμείο: 12€. Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: www.Viva.gr, Public, Seven Spots, ΙΑΝΟΣ, Μονή Λαζαριστών. Ώρα έναρξης 21:30