Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Sani Festival: Εντυπωσιακή πρεμιέρα με τους Buena Vista All Stars

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η πρεμιέρα του φεστιβάλ συνέπεσε με την πρώτη πανσέληνο του Ιουλίου

Με μία συναρπαστική sold-out συναυλία γεμάτη ρυθμό, συγκίνηση και αυθεντικότητα, άνοιξε η αυλαία του Sani Festival 2025. Οι Buena Vista All Stars, η εμβληματική μπάντα από την Αβάνα, μετέφεραν την ατμόσφαιρα της κουβανέζικης μουσικής παράδοσης στον Λόφο της Σάνης, προσφέροντας στο κοινό μία μοναδική μουσική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη.

Η πρεμιέρα του φεστιβάλ συνέπεσε με την πρώτη πανσέληνο του Ιουλίου, προσδίδοντας μια μαγική διάσταση στη βραδιά, καθώς η σκηνή φωτίστηκε από το φως του φεγγαριού και τις μελωδίες της Καραϊβικής. Εκατοντάδες θεατές από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό κατέκλυσαν τον ιστορικό Λόφο της Σάνης, αναδεικνύοντας για ακόμη μία χρονιά τη διεθνή ακτινοβολία του Sani Festival.

Με επικεφαλής δύο ιδρυτικά μέλη του εμβληματικού Buena Vista Social Club - τον Barbarito Torres και τον Demetrio Muñiz - και με τη συμμετοχή ακόμη 11 κορυφαίων Κουβανών μουσικών, αλλά και χορευτών, η μπάντα παρουσίασε το πρόγραμμα "One Night in Havana", στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της. Η σκηνή γέμισε με τα χρώματα και τους ήχους της Κούβας, με αγαπημένα τραγούδια όπως τα «Chan Chan»,«Ay Candela», «Quizás, quizás, quizás» και «El Cuarto de Tula», ξεσηκώνοντας τους θεατές όλων των ηλικιών.

«Αγαπώ τη θάλασσα και αγαπώ αυτό το μέρος», δήλωσε συγκινημένος ο Demetrio Muñiz, μιλώντας για την Χαλκιδική. «Ο καιρός στην Ελλάδα είναι παρόμοιος με τον δικό μας. Έχει ήλιο, δεν έχει κρύο και είμαστε κοντά στη θάλασσα. Γεννήθηκα σε νησί και το αγαπώ αυτό».

Μπροστά στα σμαραγδένια νερά του Αιγαίου, το κοινό υποδέχθηκε το περασμένο Σάββατο τα θρυλικά μέλη του συγκροτήματος, με θερμό χειροκρότημα, χορό και συγκίνηση, επιβεβαιώνοντας, για ακόμη μία φορά, πως η μουσική παραμένει η παγκόσμια γλώσσα της σύνδεσης, της χαράς και του πολιτισμού.

Το Sani Festival συνεχίζεται έως τις 23 Αυγούστου σε ένα από τα πιο επιβλητικά σκηνικά της Μεσογείου, με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η συνέχεια γράφεται το Σάββατο 19 Ιουλίου, με την πρώτη εμφάνιση της βραβευμένης με 10 Grammy Norah Jones στον Λόφο της Σάνης, ενώ ακολουθούν η θρυλική ερμηνεύτρια του "I Will Survive" Gloria Gaynor (26 Ιουλίου), η ασύγκριτη Grace Jones (2 Αυγούστου) με την εμβληματική σκηνική παρουσία, οι Nouvelle Vague (9 Αυγούστου) με τις διάσημες διασκευές τους σε bossa nova ρυθμούς, και οι Gipsy Kings με τον Tonino Baliardo (16 Αυγούστου), που επιστρέφουν μετά την περσινή sold-out εμφάνισή τους στην Χαλκιδική. Η αυλαία του φετινού φεστιβάλ θα πέσει στις 23 Αυγούστου, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη σπουδαία Ελληνίδα στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου, με τις φωνές του Μανώλη Μητσιά, της Γλυκερίας, της Πίτσας Παπαδοπούλου και άλλων σπουδαίων ερμηνευτών, πλα ισιωμένους από τη Salonique Brass Band, σε μια γιορτή πολιτισμού και μουσικής.

Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται:

Sani Festival 2025 | Μουσική και τέχνες του θεάματος | Sani Resort, Greece

https://www.more.com/gr-el/tickets/music/festival/summer/sani-festival-2025/

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ για Μελόνι: Θέλει να ξαναγίνουμε φίλοι για να ανέβει στα γκάλοπ - Όχι, ευχαριστώ
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταϊάνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα
Τραμπ για Μελόνι: Θέλει να ξαναγίνουμε φίλοι για να ανέβει στα γκάλοπ - Όχι, ευχαριστώ
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας γυναικών μέσω «γραφείου ερωτικών ραντεβού»
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking στην Αττική με 4 συλλήψεις. Γυναίκες από τη Λατινική Αμερική φέρονται να εκμεταλλεύονταν μέσω «γραφείου» ραντεβού
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας γυναικών μέσω «γραφείου ερωτικών ραντεβού»