Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο Θέατρο Αμαλία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Με την πρωτότυπη μουσική για συμφωνική ορχήστρα του Μανώλη Καλπενίδη και τις κούκλες ανθρώπινου μεγέθους των Redicolo

Με τον «Μικρό Πρίγκιπα», μόνο για μία παράσταση την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, συνεχίζεται ο πρώτος κύκλος παραστάσεων του Θεάτρου Κούκλας Redicolo στο Θέατρο Αμαλία.

Με την πρωτότυπη μουσική για συμφωνική ορχήστρα του Μανώλη Καλπενίδη και τις κούκλες ανθρώπινου μεγέθους των Redicolo, ο Μικρός Πρίγκιπας ζωντανεύει στη σκηνή και μας προσκαλεί σε ένα ονειρικό ταξίδι γεμάτο φαντασία, συγκίνηση και διαχρονικά μηνύματα, μέσα από μια μαγική θεατρική εμπειρία που αγγίζει μικρούς και μεγάλους.

Η παράσταση αποδίδει το πρωτότυπο μουσικό έργο για συμφωνική ορχήστρα του Μανώλη Καλπενίδη πάνω στο αριστούργημα του Εξυπερύ, με εργαλείο το σύγχρονο θέατρο κούκλας. Η μουσική χρωματίζει ολόκληρο το ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα, γεμίζοντας την αίθουσα με συναισθηματική ένταση, αγγίζοντας την καρδιά των θεατών. Το ανθρώπινο μέγεθος των κουκλών, σήμα κατατεθέν της ομάδας, προσφέρεται ιδανικά για την σκηνική παρουσία του Μικρού Πρίγκιπα, διατηρώντας την ποιητική και παραμυθένια του διάσταση. Η αισθητική της παράστασης βασίζεται στα ζωγραφικά έργα της Εύας Δανιήλ, που οπτικοποιούν με φρέσκια ματιά τα σκίτσα του συγγραφέα και το ονειρικό περιβάλλον του έργου.

Αφηγητής της ιστορίας είναι ένας αεροπόρος που ονειρευόταν να γίνει ζωγράφος. Μέσα από τη ζωγραφική του μας εξιστορεί την συνάντησή του με τον Μικρό Πρίγκιπα, τα σχέδιά του ζωντανεύουν και γίνονται παιχνίδια, φιγούρες, κούκλες, πλανήτες. Δημιουργεί έτσι έναν παραμυθένιο κόσμο για να τον μοιραστεί με τα παιδιά, γιατί μόνο αυτά μπορούν να καταλάβουν όσα οι μεγάλοι έχουν ξεχάσει πια. Η θεατρική σκηνή γεμίζει αστέρια και προσκαλεί τα παιδιά να κοιτάζουν πάντα ψηλά και να ακολουθούν τα όνειρά τους.

Ένα μουσικό παραμύθι που μας ενθαρρύνει να έρθουμε σε επαφή με το παιδί μέσα μας, το παιδί που έχει ακόμη την ικανότητα να ονειρεύεται. Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι το μέρος του εαυτού μας που γνωρίζει τι είναι σημαντικό για μας και μας προσκαλεί να το εμπιστευτούμε και να το ακολουθήσουμε.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ ΕΞΥΠΕΡΥ, Σύνθεση, Εκτέλεση, Παραγωγή Μουσικής: ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΠΕΝΙΔΗΣ, Μετάφραση: ΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ, Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, Κούκλες, Φιγούρες και Σκηνικά: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ, Ψηφιακή Ζωγραφική: ΕΥΑ ΔΑΝΙΗΛ, Κοστούμια Κουκλών: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, Φωτογραφίες: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, Trailer: ΝΙΚΟΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ, Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ REDICOLO, Παίζουν: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ

 

Χρήσιμα

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025, 11:30

Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά

Ηλικίες: για παιδιά από 4 ετών και μεγάλους που ήταν παιδιά

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ μειωμένο

Εισιτήρια: www.more.com/gr-el/tickets/theater/children/mikros-prigkipas-redicolo

και στο ταμείο του Θεάτρου

Περισσότερα: www.redicolo.com/prigkipas

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία: 6986 580 842.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαλκιδική: Χωρίς ζήτηση για αρχές Ιουνίου - Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής
Καλύτερη εικόνα από τα μέσα Ιουνίου σε ό,τι αφορά τις πληρότητες στα ενοικιαζόμενα καταλύματα – Ανησυχούν οι καθυστερήσεις στους συνοριακούς σταθμούς...
Χαλκιδική: Χωρίς ζήτηση για αρχές Ιουνίου - Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής