Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η γαλλική κυβέρνηση τιμά τον Νικηφόρο Παπανδρέου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Απόψε στις 19.00 στην Αίθουσα Αλλατίνη-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Το Παράσημο του Αξιωματούχου του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα θα επιδοθεί από τη Γαλλική Κυβέρνηση στον κύριο Νικηφόρο Παπανδρέου, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως αναγνώριση της αξιόλογης συμβολής του στη διεύρυνση της Ελληνογαλλικής συνεργασίας.

Η τιμητική επίδοση θα γίνει από τον κ. Olivier Descotes, Σύμβουλο συνεργασίας και μορφωτικής δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας, Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, ώρα 7 μ.μ., στην Αίθουσα Αλλατίνη-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το Νικηφόρο Παπανδρέου

Ο Νικηφόρος Παπανδρέου σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Paris-III, όπου πήρε και το διδακτορικό του. Aπό το 1971 ως το 1976 ήταν εντεταλμένος διδασκαλίας στο θεατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Paris-X (Nαντέρ). Tο 1976 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και ανέλαβε για τρία χρόνια τη διεύθυνση της Δραματικής Σχολής του KΘBE. Aπό το 1977 διδάσκει θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πρώτα στο Tμήμα Φιλολογίας και από το 1992 στο Tμήμα Θεάτρου. Άρχισε να γράφει για το θέατρο στις στήλες του περιοδικού Eπιθεώρηση Tέχνης (1962). Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία O Ίψεν στην Eλλάδα και Περί θεάτρου, καθώς και πολλά θεατρολογικά μελετήματα σε διάφορα περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων. Tο 1979 ίδρυσε την Πειραματική Σκηνή της "Tέχνης", για την οποία έχει μεταφράσει και σκηνοθετήσει διάφορα έργα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος