Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

Η σύγχρονη εικαστική δημιουργία στο 55ο Φεστιβάλ Ολύμπου

έκθεση
Η σύγχρονη εικαστική δημιουργία στο 55ο Φεστιβάλ Ολύμπου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Συνεχίζονται τρεις εκθέσεις

Συνεχίζονται στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου οι τρεις εικαστικές εκθέσεις που φιλοξενούνται στο πλαίσιο του 55ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2026, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ξεχωριστή διαδρομή στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία.

Οι εκθέσεις «Ευλογημένη Πιερία» του Συλλόγου Εικαστικών Πιερίας, «Άλλοι Τόποι» της Κατερίνας Ρίμπατσιου και «Του Ονείρου», ομαδική έκθεση, συνθέτουν ένα πολυεπίπεδο εικαστικό σύνολο, όπου ο τόπος, η μνήμη και η καλλιτεχνική έκφραση συναντώνται δημιουργικά. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη γκαλερίστα Μαρία Σκλιοπίδου και στην ιστορική Αίθουσα Τέχνης «ΧΡΥΣΑ», τιμώντας τη σημαντική συμβολή τους στην ανάπτυξη και την προβολή των εικαστικών τεχνών.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιούνται στον εκθεσιακό χώρο, οι νέοι της ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών, γνώρισαν την τέχνη και την ιστορία του ψηφιδωτού και περιηγήθηκαν στις τρεις εκθέσεις. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να δουν έργα εικαστικών της Πιερίας, καθώς και σημαντικά έργα από τη συλλογή της Μαρίας Σκλιοπίδου, ενώ η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την γιο της Βαγγέλη Σκλιοπίδη. 

Η επίσκεψη αποτέλεσε μια ουσιαστική εμπειρία γνωριμίας με την τέχνη και τον πολιτισμό, ενισχύοντας τη δημιουργική έκφραση, την αισθητική καλλιέργεια και τη συμμετοχή των νέων σε πολιτιστικές δράσεις.

Η είσοδος στις εκθέσεις είναι ελεύθερη για το κοινό έως τις 10 Αυγούστου και είναι μια ευκαιρία για επίσκεψη αυτές τις μέρες..

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Χρηματοδότηση 204,6 εκατ. ευρώ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης για την ανάπλαση ΔΕΘ
DETH

Επιστρέφει αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής
Ηρακλής