Με την παρουσία εκλεκτών παρευρισκόμενων, έγινε η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Η ιστορία του Κλίμαξ» της Κατερίνας Χρυσογένη, στο Βιβλιοπωλείο της Πρωτοπορίας την Δευτέρα 7/12, στη Θεσσαλονίκη. Η συγγραφέας μίλησε για το πώς και γιατί γράφτηκε αυτό το μυθιστόρημα, εξήγησε το χώρο και τον τόπο που εξελίσσεται η πλοκή και τον ασυνήθιστο τίτλο του.
Η Ολυμπία Μπελεβέτη (φιλόλογος, μεταφράστρια), έκανε μια διαφωτιστική λογοτεχνική ανάλυση του έργου και με συνοδεία μουσικής, διαβαστήκαν με παραστατικότητα τέσσερα αποσπάσματα από το βιβλίο, από τον συνθέτη και τραγουδοποιό Δημήτρη Ζερβουδάκη, την Χριστίνα Βασδόκα (κοινωνική ακτιβίστρια) και Ζέτα Τσάβαλου (τραγουδίστρια έντεχνου) με μουσική συνοδεία από τους κιθαρίστες Γιώργο Χατζή και Κωνσταντίνο Μπιζόπουλο.
Το βιβλίο πωλείται στα βιβλιοπωλεία της Πρωτοπορίας στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στην Πάτρα. Επιπλέον και στο ηλεκτρονικό κατάστημα, www.protoporia.gr. Κατόπιν παραγγελίας από όλα τα βιβλιοπωλεία, μέσω του εθνικού δικτύου, ISBN. Blog http://klimax2014.blogspot.gr
Για την υπόθεση…
Μυθιστόρημα ιστορικής φαντασίας που εξελίσσεται στη διάρκεια εκατόν πενήντα ετών και έχει σαν αφηγητή, μία βιβλιοθήκη και για πρωταγωνιστές, μια οικογένεια αριστοκρατών από τον μακρινό Βορρά.
Άνθρωποι και πράγματα στο Αιθερικό Παλάτι. Καρδιές που καίγονται, μάχες που χάνονται και κερδίζονται. Οι μοίρες των κατοίκων του παλατιού μπλέκονται στη συγκλονιστική διήγηση του Κλίμαξ, της αιωνόβιας βιβλιοθήκης που τα ξέρει όλα κι ας είδε μοναχά λίγα. Τα βιβλία και τα πράγματα που πηγαινοέρχονταν στην αίθουσα των Βιβλίων, του είχαν μεταφέρει τους καημούς και τους έρωτες των αφεντάδων τους από πρώτο χέρι.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η συγγραφέας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Φοίτησε στο ΤΕΙ Αθηνών στο τμήμα Μάρκετινγκ (Εμπορίας και Διαφημίσεως Προϊόντων) στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και εργάστηκε σε αυτόν τον χώρο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σουηδία, όπου έζησε από το 1993 έως και το 2006. Από το 2007 ασχολήθηκε με την εμπορία κοσμήματος και από το 2012, άρχισε να συνθέτει η ίδια μια σειρά κοσμήματος που την ονόμασε, ΕΝΑΕΝΑ, www.enaena.eu
Γύρω στα 27 της χρόνια αποφάσισε να γράψει το πρώτο της μυθιστόρημα. Το πιο πρόσφατο και ιδιαίτερο μυθιστόρημά της, από την άποψη ότι γράφτηκε αρχικά στη σουηδική γλώσσα και κατόπιν αποδόθηκε από την ίδια τη συγγραφέα στα ελληνικά, μετά τον επαναπατρισμό της το 2006, είναι «Η Ιστορία του Κλίμαξ».