Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

Luminous - Ioannina Light Festival

Luminous - Ioannina Light Festival
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Στις 29-31 Δεκεμβρίου 2014 δημιουργώντας μια γιορτή γεμάτη φως για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης

Το 1ο Light Festival στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια είναι γεγονός! Το Luminous Ioannina Light Festival θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα από τις 29 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014, δημιουργώντας μια γιορτή γεμάτη φως για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης που θα προσδώσει περαιτέρω στη εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών και στο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου.

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αξιοποιήσουν τα νέα μέσα και τις νέες τεχνολογίες, δημιουργώντας έργα πουθα αναδείξουν τα μνημεία, τις περιοχές φυσικού κάλλους καθώς και το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης.

Video mappings θα προβληθούν σε προσόψεις κτηρίων ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος κάνοντάς τα να αλλάζουν σχήματα, χρώματα, να γκρεμίζονται και να χτίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Προβολές θα «ντύσουν» τυφλές όψεις κτηρίων, μνημεία θα φωταγωγηθούν με πολύχρωμους φωτισμούς τονίζοντας και υπογραμμίζοντας την πολιτιστική τους αξία και light installations [εγκαταστάσεις φωτός] θα αναδείξουν υπαίθριους χώρους της πόλης.

Η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου έγινε πριν λίγες μέρες με τη φωταγώγηση ενός ιδιαίτερου και ακόμη πιο λαμπερού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου που φιλοτεχνήθηκε από τον Γ. Κεβρεκίδη [Χαλκίδα] στο πλαίσιο του Luminous Festival. Πηγή έμπνευσης για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελέσει γεωμετρική μορφολογία ενός τυπικού χριστουγεννιάτικου δέντρου που σχηματίζει ισοσκελές τρίγωνο καθώς και άλλα παραπλήσια τριγωνικά σχήματα που συνδέονται συνειρμικά με τα Χριστούγεννα, όπως τα παραδοσιακά μεταλλικά τρίγωνα για τα κάλαντα.

Περισσότερα φώτα θα ανάβουν διαδοχικά έως την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ στις 29 τους μηνός, με τη μεγάλη συναυλία των Kottarashky and the Rain Dogs [BG] στην κεντρική πλατεία Πύρρου σε ένα συνδυασμό ηλεκτρονικής μουσικής και βαλκανικών ήχων.

Τα έργα και οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Luminous – Ioannina Light Festival θα αποτελέσουν μέρος μίας ειδικά σχεδιασμένης διαδρομής κατά μήκος της πόλης που θα ξεκινά από την Κεντρική Πλατεία Πύρρου για να καταλήξει στη γραφική περιοχή της λίμνης Παμβώτιδας και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Μαβίλη.

Video Teaser: http://vimeo.com/114219497

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Δεν θα δεχθώ στήριξη της Χρυσής Αυγής δηλώνει και ο Στ. Δήμας

Νέος δίσκος για τη Μελίνα Κανά