Με το έργο «Ένας άνθρωπος υπό χρεοκοπία», από την θεατρική ομάδα Beatniks ανοίγει την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, η αυλαία των παραστάσεων για τις «Θεατρικές Πρεμιέρες» στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».
Πρόκειται για το θεσμό του δήμου Καλαμαριάς που δίνει την ευκαιρία σε νέες ομάδες της πόλης και νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν στο κοινό τη δουλειά τους.
Μάλιστα οι φετινές πρεμιέρες που γίνονται για τρίτη χρονιά θα έχουν
μεγαλύτερη διάρκεια, καθώς συμμετέχουν τέσσερις θεατρικές ομάδες και συνολικά θα δοθούν έντεκα παραστάσεις.
Μια χρεοκοπία φέρνει τα πάνω - κάτω
Ένα επίκαιρο έργο του σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Νταβίντ Λεσκό, διασκευασμένο από τον Φραντσέσκο Μπονόμο, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία, είναι το «Ένας άνθρωπος υπό χρεοκοπία» που θα παιχθεί στις 23 και 24/1. Πρόκειται για μια ελληνοϊταλική παραγωγή στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Ιταλία. Η ιστορία αναφέρεται σε έναν άνθρωπο υπό χρεοκοπία, που μέσα από τη διαδικασία της κατάσχεσης χάνει σιγά σιγά τα πάντα (δουλειά, υπάρχοντα, γυναίκα). Όμως τότε θα κληθεί να ψάξει βαθιά μέσα του για να εφεύρει μια καινούρια ζωή.
Ακρόαση για τον Παράδεισο
Η δεύτερη θεατρική ομάδα, Skull of Yorick Productions θα παρουσιάσει την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, την κωμική παράσταση όπερας της Κασσάνδρας Δημοπούλου με τίτλο «Η Όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο». Επί σκηνής θα δούμε ένα κωμικό μουσικοθεατρικό έργο με θέμα την Όπερα και τους καλλιτέχνες της. Όλα ξεκινούν όταν τέσσερις διάσημοι λυρικοί τραγουδιστές πεθαίνουν σε αεροπορικό δυστύχημα. Θα βρεθούν μπροστά στις πύλες του Παραδείσου, για να τις διαβούν όμως πρέπει πρώτα να περάσουν από… ακρόαση!
Αξίζει να σημειωθεί πως η μουσική είναι αποσπάσματα από τις γνωστές όπερες του λυρικού ρεπερτορίου (Carmen, La Traviata, Don Giovani κα).
Ένα κείμενο ανατομίας της ύπαρξης
Την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, η Ομάδα Ρίσκο, ανεβάζει στη σκηνή το εμβληματικό έργο του Αλμπέρ Καμύ, «Η παρεξήγηση», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου. Πρόκειται για «ένα κείμενο ανατομίας της ύπαρξης», όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος που γνωρίζει, επιλέγει, πράττει, πληρώνει το τίμημα, μέσα σε έναν κόσμο όπου όλα συνομωτούν για να εκτροχιάσουν τον ανθρωπισμό μας.
Ένα θεατρικό έργο με ηρωίδα τη γυναίκα του Ίψεν
Η αυλαία των παραστάσεων κλείνει με το έργο του Γιον Φόσσε «Σουζάνα», σε σκηνοθεσία Θάνου Μπουλουγρά ,από τη θεατρική ομάδα Απόφαση που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 13, Σάββατο 14, και Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας με ηρωίδα τη γυναίκα του Ίψεν, Suzannah Thoresen. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που μιλά για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της. Η ομάδα παρουσιάζει την Εκδοχή Α’.
Οι Παραστάσεις θα δίνονται : Παρασκευή-Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00. Είσοδος 10 και 8 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων στο Ταμείο του Θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη»
(Αργυρουπόλεως και Μεταμορφώσεως 9 - τηλ. 2310.458 591) Παρασκευή και Σάββατο : ώρες 18.00-21.00, Κυριακή : ώρες 17.00-19.00.