Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τελευταίες παραστάσεις για «Δον Κιχώτη» και το «Ασχημόπαπο»

Μέχρι την 1η Μαρτίου θα παίζονται στο Θέατρο Αριστοτέλειο

Ο «Δον Κιχώτης» και το «Ασχημόπαπο», που κράτησαν συντροφιά σε εκατοντάδες παιδιά για μια ολόκληρη σαιζόν, ολοκληρώνουν τις παραστάσεις τους στο Θέατρο Αριστοτέλειο, την Κυριακή 1 Μαρτίου.

Δον Κιχώτης

Πρόκειται για το πιο πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα όλων των εποχών που έγινε ένα θεατρικό έργο, γεμάτο από τους ήρωες του υπέροχου αυτού κειμένου.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ισπανία. Ο καλοσυνάτος Αλόνσο Κιχάνο, έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, παρασυρμένος από τα ανδραγαθήματά τους, αποκηρύσσει το παρελθόν του. Επιλέγει το όνομα Δον Κιχώτης ντε λα Μάντσα, παίρνει για υπηρέτη του και ιπποκόμο τον Σάντσο Πάντσo και πορεύεται στους δρόμους της δράσης, της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αναζητώντας την περιπέτεια και μια Δουλτσινέα που ζει μόνο στα όνειρά του…

Τα εντυπωσιακά κοστούμια της παράστασης είναι εμπνευσμένα από πίνακες ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία όπως του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο),του Βελάσκεθ, του Πικάσο, του Σαλβατόρε Νταλί και άλλων. Τα σκηνικά έχουν αναφορές και αυτά σε πίνακες ζωγράφων όπως του Πικάσο και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα υποβλητική. Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη γκάμα των Ισπανών συνθετών αλλά και άλλων που επηρεάστηκαν από την μεγάλη παράδοση της Ιβηρικής Χερσονήσου. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από το φλαμένκο μέχρι τον Λόρκα, ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

Συντελεστές

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης • Σκηνικά - Κοστούμια: Μαγικές Σβούρες

Επιμέλεια κοστουμιών: Δόμνα Ζαφειροπούλου • Κίνηση: Σταύρος Αποστολάτος

Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Μουσική διδασκαλία: Ελένη Καρακάση • Β. Σκηνοθέτη: Αναστασία Μπάρκα

Παίζουν οι ηθοποιοί : Ντέπυ Ασληχανίδου, Πένυ Γραικού, Γιώργος Δερνίκας, Ορέστης Κωνσταντινίδης, Πέτρος Μαλιάρας , Εφή Σισμανίδου, Πέτρος Παπαζήσης

Έναρξη: 28 Σεπτεμβρίου 2014

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:00 το πρωί

Καθημερινά: Για τα σχολεία οργανωμένες παραστάσεις

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 262051

Το ασχημόπαπο

Μια παράσταση για μικρά και πολύ μικρά παιδιά βασισμένη στο παραμύθι

του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν μπροστά στα παιδιά, και κάποιες φορές με τη βοήθειά τους, το μαγικό κουβάρι του παραμυθιού παίζοντας με ένα αστείο και τρυφερό τρόπο σύγχρονης θεατρικής απόδοσης . Μια παράσταση με απλά μέσα και με ύφος κατανοητό ακόμη και στις πολύ μικρές ηλικίες .

«Το ασχημόπαπο » είναι το παραμύθι που μιλάει για τη σημασία του να είναι κανείς διαφορετικός και αποδεκτός από τους άλλους. Για την αγάπη στον διπλανό ,για την ανάγκη της περιπέτειας και της αναζήτησης .

Με γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ, υπέροχα σκηνικά και κοστούμια αλλά και τις πασίγνωστες μουσικές του Αμαντέους Μότσαρτ , θα μαγέψουμε τα μικρά παιδιά. Η παράσταση θα τελειώνει με ένα θεατρικό παιχνίδι μικρής διάρκειας ,με αφορμή εικόνες από την παράσταση ,ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν και μέσα από τη δική τους συμμετοχή τα μηνύματα του έργου.

Κείμενο: Δόμνα Ζαφειροπούλου-Δημήτρης Αδάμης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά- κοστούμια : μαγικές σβούρες

Κίνηση: Σταύρος Αποστολάτος

Μουσική τραγουδιού φινάλε :Κεραμάρης Κανάρης

Φωτισμοί: Τρύφωνας Κεχαγιάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Μπάρκα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Βέβης, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Δανάη Κλάδη, Μαριάννα Τάντου

Έναρξη: 21 Σεπτεμβρίου 2014

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 3:00 το μεσημέρι

Καθημερινά: Για τα σχολεία οργανωμένες παραστάσεις

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 262051

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ