Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Wisteria Maiden» σε χορογραφία Αντώνη Φωνιαδάκη

Αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το «Wisteria Maiden», το νέο έργο του χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη, ο οποίος δανείστηκε τον τίτλο από το ομώνυμο έργο του θεάτρου Καμπούκι, θα παιχθεί αύριο στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η χορογραφική γλώσσα του Φωνιαδάκη, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη σωματικότητα, αισθαντικότητα και συνεχείς αλλαγές δυναμικών, εμπλουτίστηκε με επιρροές από το παραδοσιακό ιαπωνικό θέατρο και τέχνη για να δημιουργήσει ένα μοναδικό ευφάνταστο, κινητικό και εικαστικό σύμπαν.

Κυρίαρχη η έννοια της μεταμόρφωσης, μέσα από την ενσάρκωση των γυναικείων ρόλων από άνδρες ερμηνευτές αλλά και η χρήση της μάσκας. Η δύναμη της έκφρασης και η ακρίβεια της χειρονομίας, καθώς και η έννοια της Μεταμόρφωσης είναι τα στοιχεία που πρωταγωνιστούν σε μια εικονογραφία που θυμίζει μιαν άλλη αναπαράσταση της φύσης.

Χορευτές: Nitsan Avraham Margaliot, Άρης Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, David Essing, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Pierre Magendie,

Armando Disanto, Joan Vercoutere. Για αγορά εισιτηρίων στο www.tch.gr ή στο τηλ 2310 895 800.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ