Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

«Ο ειρηνοποιός» στην Ταινιοθήκη της ΕΡΤ3

«Ο ειρηνοποιός» στην Ταινιοθήκη της ΕΡΤ3
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Η προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στον πεζόδρομο της Αγγελάκη

Η Ταινιοθήκη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 στο αφιέρωμα Δεσμώτες του ιλίγγου  προβάλλει πάντα με ελεύθερη είσοδο στον πεζόδρομο της Αγγελάκη 14 τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 21:00 την κωμωδία Ο ειρηνοποιός (Love and Death, έγχρωμη, ΗΠΑ, 1975, διάρκεια 85’) του Γούντι Άλεν. Πρωταγωνιστούν: Γούντι Άλεν, Ντάιαν Κίτον, Ζορζ Αντέ, Φρανκ Αντού, Εντμόν Αρντισόν.

Η ταινία είναι μια ευγενική προσφορά-χορηγία της New Star και του κ. Βελισάριου Κοσυβάκη.

Η συνδιοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια γίνονται από το ΚΕΜΕΣ. Θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό. Στους θεατές θα διανεμηθεί έντυπη ανάλυση του Σταύρου Γανωτή από το myfilm.gr.

Το προς συζήτηση θέμα στο λαϊκό πανεπιστήμιο για τον κινηματογράφο θα είναι: Οι περίπλοκες σινεφίλ και σουρεαλιστικές αναφορές στο σινεμά του Γούντι Άλεν.

Όταν ο Ναπολέων απειλεί να εισβάλει στην τσαρική Ρωσία, ο δειλός Μπορίς Γκρούσενκο αναγκάζεται να καταταγεί στον στρατό για να σώσει τη χώρα του.

Υ.Γ. Την επόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου η Ταινιοθήκη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 παρουσιάζει μια ευρωπαϊκή νεορεαλιστική αντιπολεμική ταινία-έκπληξη που έφτασε μέχρι τα Όσκαρ. 

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Τεστ: Με ποιο φυσικό φαινόμενο μοιάζεις όταν θυμώνεις;

Εισαγγελία για Φαλτσιανί: Η δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης