Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δέκα χρόνια Μουσικό Χωριό!

Πλούσιος ο απολογισμός και για τη φετινή του διοργάνωση

Η καλλιτεχνική κοινότητα του Μουσικού Χωριού ολοκλήρωσε φέτος μία πορεία 10 χρόνων, επάνω σε ένα πρότυπο μοντέλο καλλιτεχνικής συμβίωσης που γεννήθηκε στον Άγιο Λαυρέντιο και εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι και σήμερα πρωτότυπο θεσμό σε διεθνές επίπεδο.

Στα 24 μουσικά εργαστήρια, masterclasses και residencies συμβιωτικής δράσης, τα οποία συντόνισαν 45 διεθνείς καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν ενεργά πάνω από 300 επαγγελματίες ή σπουδαστές μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί και performers απ΄ όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή τους δεν περιορίστηκε στα εργαστήρια και την παρακολούθηση συναυλιών, αλλά επεκτάθηκε σε ομαδική δημιουργική δράση και παραγωγή δρώμενων και μουσικών project σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, από τον Άγιο Λαυρέντιο περάσαν πάνω από 5.000 μουσικόφιλοι που τίμησαν τον θεσμό με την παρουσία τους.

Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων πραγματοποιήθηκαν 33 συναυλίες / παραστάσεις (εκ των οποίων οι 10 ήταν αποτέλεσμα της επιτόπιας εργασίας σπουδαστών / συντονιστών) καθώς και 8 ομιλίες – ανοικτές συζητήσεις με ευρείες θεματικές επάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία. Όλες οι παραπάνω δράσεις ήταν ανοικτές και με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.

Οι διοργανωτές και η ομάδα εργασίας με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν τους

σπουδαστές και τους καλλιτέχνες/εκπαιδευτικούς που τους έκαναν την τιμή να παρευρεθούν και να υπηρετήσουν τη μουσική, το χορό και το θέατρο κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου!

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του θεσμού, ιδιαίτερα τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αγίου Λαυρεντίου Γιάννη Αγαπητό, το Δήμο Βόλου, το Ωνάσειο Ίδρυμα και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου, τις εκδόσεις Μεταίχμιο, την Red Creative, την ΕΡΤ, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του Αγίου Λαυρεντίου που αγκάλιασε μια ολόκληρη κοινωνία καλλιτεχνών με αγάπη και υπομονή. Ειδικά την οικογένεια Κλειδωνάρη, τους Αποστόλη Βέργο και Ελένη Βλάχου, Μαρία Χουρμουζιάδου, Ελένη Μανωλοπούλου, Λητώ Ιωαννίδη, Πέτρο Μύλλερ, Αποστόλη Λουάρη, την οικογένεια Χρηστάκη, την Εβελίνα Τσιούτσιου και τον παπά – Δημήτρη για τη συνεχή τους πολύτιμη υποστήριξη και συνεισφορά.

Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους επαγγελματίες του Αγίου Λαυρεντίου, ειδικά τους Μιχάλη Ελευθεράκη, όλη την οικογένεια Λουάρη, Λαυρέντη Γούσιο, Νίκο και Ελένη Κόκκινου, Κατερίνα Καρατζιά, Φρόσω και Αποστόλη Αναγνωστοπούλου, Βίκυ Μάτσου, Δημήτρη και Μέλλω Κόκκινου, Τριαντάφυλλο Τριανταφύλλου, Λένα Κωσταντέλια, Δημήτρη Μαχαιρά και τη Μάχη για τις ιδιαίτερες παροχές και την περιποίηση, το βιβλιοπωλείο Αναστασιάδη για την ευγενική χορηγία, καθώς και τη Μητρόπολη Δημητριάδος για την παραχώρηση του αρχοντικού «Γκλαβάνη».

Eυχαριστούμε την ‘Ερη Βασιλειάδου η οποία για ένα τετράμηνο συντόνισε τη γραμματεία μεριμνώντας αδιάκοπα για σπουδαστές και καθηγητές, καθώς και την Ελένη Παπαγεωργίου για την αδιάκοπη στήριξη και τις ιδέες.

Ευχαριστούμε θερμά τους πολύτιμους εθελοντές του Μουσικού Χωριού Aποστόλη Κουτσογιάννη, Ορέστη Παυλίδη, Μάουρα Φερτεκλίδη, Σίλβυ Πλαγκαρίτσα, Χριστίνα Αγγελίδη και Γιάννη Πουρνάρα που βοήθησαν στο συντονισμό των εργαστηρίων, στο στήσιμο των μουσικών παραστάσεων και στην παραγωγή. Ειδικά τον διευθυντή παραγωγής Αλέξανδρο Σεϊταρίδη για το γενικό συντονισμό, τον ηλεκτρονικό σχεδιασμό και την ενημέρωση της ιστοσελίδας, καθώς και τους συντονιστές της ομάδας εργασίας Δημήτρη Ζαχαράκη και Ηλέκτρα Μηλιάδου. Μαζί με τους παραπάνω ευχαριστούμε και τους φοιτητές πρακτικής άσκησης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αγάπη Φασούλα και Γιάννη Διονυσίου για την άψογη συνεργασία σε επίπεδο εκπαιδευτικού συντονισμού και καλλιτεχνικής συνέργειας με όλη την ομάδα.

Πολλές ευχαριστίες στον Γιάννη Αγγελάκη για τη βιντεοληψία των εκπαιδευτικών δράσεων και των παραστάσεων.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά το Νικόλα Χρυσό για τη συνεχή φωτογραφική κάλυψη και το Γιάννη Γκουντάνο για τον ήχο και την τεχνογνωσία».

Οι διοργανωτές καλούν τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν στέλνοντας email στο [email protected], σχόλια και παρατηρήσεις που αφορούν στην βελτίωση της διοργάνωσης.

Να σημειώσουμε πως η ιδρυτική ομάδα του Μουσικού Χωριού απαρτίζεται από τους: Θύμιο Ατζακά, Γιώργο - Εμμανουήλ Λαζαρίδη, Κώστα Μακρυγιαννάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ