Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ
Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως το καλοκαίρι καλά κρατεί. Και γιατί να μείνουμε μέσα στο σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.
Καλή διασκέδαση!
Θέατρο
-Στο θεατρικό …σανίδι θα ανέβουν σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου, για να παρουσιάσουν την παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη, στη Θεσσαλονίκη.
Λίγες μέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Αριστοτελείου Κολλεγίου θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στην 1η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων «Θύμελη», η οποία διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 9 μ.μ., στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
1. Έκθεση φωτογραφίας στον εκθεσιακό χώρο της Αγιορειτικής Εστίας (Εγνατία 109 Τηλέφωνο: 23102633084) ξένων φωτογράφων με αναγνωρισμένο έργο, που αρχίζει από το 1988 και φτάνει στις ημέρες μας. Οι φωτογράφοι Valery Bliznyuk (Ρωσία), Ali Borovali (Τουρκία), Ζbigniew Κοsc (Πολωνία), Zoran Purger (Σερβία) παρουσιάζουν έργα τους υπό τον γενικό τίτλο «Άγιον Όρος: κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» και στις ενότητες: «τόπος», «λατρεία», «βίος» και «πρόσωπα». Επιμελητής της Έκθεσης είναι ο Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Βαγγέλης Ιωακειμίδης.
Λειτουργεί: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 με 14:00, Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή: 09:00 με 20:00.
2.Συνεχίζεται η έκθεση «Δημήτρης Γαλάνης. Τα εικονογραφημένα βιβλία», στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11), έως 26 Σεπτεμβρίου 2015. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-21:00. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
3. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 5ηΜπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης υπό τον γενικό τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις - Make it New ΙΙΙ», η οποία αποτελεί την τελευταία διοργάνωση του τριμερούς σπονδυλωτού προγράμματος που ξεκίνησε το 2011 με βασικό θεματικό άξονα τη Μεσόγειο. Στο πλαίσιο της φετινής Μπιενάλε, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης προσκάλεσε τον Κωνσταντίνο Ξενάκη, έναν δημιουργό που αντλεί φιλοσοφικές ιδέες και συμβολικά σχήματα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, διοργανώνοντας την έκθεση «HEL(L)AS! Παντού!». Μπορείτε να τη δείτε: Δευτέρα-Κυριακή 8:00 - 20:00.
4. Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Ζάρρα στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Δείτε την καθημερινά 18.00-21.00.
1.Μια ιδιαίτερη βραδιά θα ζήσουν, όσοι αγαπούν την Αστρονομία και τους αρέσει να κοιτούν ψηλά, θαυμάζοντας το μεγαλείο του σύμπαντος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, μπροστά στο Δημαρχείο Καλαμαριάς, και συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Παιδείας Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης και τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας.
Τα μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας θα στήσουν από νωρίς τα τηλεσκόπιά τους και θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες που επιθυμούν να παρατηρήσουν τον ουρανό και να εξερευνήσουν το διάστημα, αγναντεύοντας τον Δία, τον Κρόνο την Αφροδίτη και τη Σελήνη...
Στην εκδήλωση θα είναι και ο καθηγητής Αστροφυσικής του Α.Π.Θ., Σταύρος Αυγολούπης, ο οποίος θα είναι στην διάθεση του κοινού για οποιαδήποτε αστρονομική ερώτηση και απορία. Είσοδος ελεύθερη.