Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς, επισκέπτεται στις 3 και 4 Οκτωβρίου την πόλη της Θεσσαλονίκης , για να πραγματοποιήσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, διήμερο σεμινάριο «Συναισθηματικής Διαλεκτικής». Η επιτυχία των προηγούμενων κύκλων του σεμιναρίου το έχει καθιερώσει πλέον στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την μέθοδο υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης, που διδάσκει εδώ και δέκα χρόνια με απόλυτη επιτυχία στην Αθήνα, αλλά και που έχει διδάξει σε περισσότερους από 20 Δήμους, Συλλόγους και ομάδες, σε Ελλάδα και Κύπρο.
Αναγνωρίζοντας καλύτερα τα συναισθήματα μας, γνωρίζουμε πιο βαθιά τον ίδιο τον εαυτό μας.....ενισχύοντας την αγάπη μας γι’ αυτόν και την αυτοπεποίθησή μας.Ενδυναμώνουμε την αυτοεκτίμηση με νέες ασκήσεις και «διαδρομές».
Τα άτομα που συμμετέχουν στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής, ανακαλύπτουν τη θερμή και ουσιαστική επικοινωνία μέσα από λόγο-διάλογο, από μουσική και κίνηση. Μαθαίνουν να αξιοποιούν το προσωπικό τους υλικό και να ανακαλύπτουν δυνατότητες που μέχρι τώρα δεν γνώριζαν. Μεγάλη σημασία δίνεται στην διαχείριση και έκφραση των συναισθημάτων μέσα από τεχνικές που βοηθούν στην αποτελεσματική επικοινωνία μας και στη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων με το περιβάλλον μας.
Η μέθοδος αποτελείται από ξεχωριστές ενότητες και περιλαμβάνει ασκήσεις:
Eνίσχυσης αυτοπεποίθησης και διαμόρφωσης προσωπικής εικόνας, διαφραγματικής αναπνοής και υποκριτικής, διαχείρισης και έκφρασης συναισθημάτων, ασκήσεις αυτοεκτίμησης, διαφραγματικής αναπνοής και υποκριτικής, στοιχεία αυτοσχεδιασμού, γλώσσα σώματος, ικανότητες επικοινωνίας, σκηνική παρουσία, ορθοφωνία.
Η μέθοδος απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να βιώσουν τη μαγεία των ρόλων για να ενεργοποιήσουν το προσωπικό τους υλικό και τις εσωτερικές τους δυνάμεις, ανακαλύπτοντας δημιουργικές διεξόδους στην καθημερινότητά τους.
Στο τέλος του σεμιναρίου δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.
Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε το 6946 105 520, κα Ρίζου Σοφία.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ : 6 ΏΡΕΣ , ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00 – 14.00, ΚΥΡΙΑΚΗ 11.00-14.00
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 40 ΕΥΡΩ, 30 ΕΥΡΩ(ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ,ΦΟΙΤΗΤΕΣ)