Μια σειρά από συναυλίες, club nights, workshops και ομιλίες γιορτάζουν στο Παρίσι, στην πρώτη γραμμή του σύγχρονου πολιτισμού. Καλλιτέχνες, όπως ο Lareunt Garnier, Jean – Michel Jarre, Sunn O, Hudson, Mohawke, Nicolas Godin, Laetitia Sadier, Floating Points, Liturgy, Laurel Halo, John Talabot b2b Roman Flugel, Omar S θα δώσουν το παρών στο Red Bull Music Academy του Παρισιού!
Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου το Red Bull Music Academy θα προσγειωθεί στο Παρίσι για να επιμεληθεί ένα πρωτοποριακό πολιτιστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τη μουσική μέσα από ημερίδες, διαλέξεις και εκθέσεις τέχνης.
Οι New York Times το χαρακτήρισαν ως το «πιο άρτια οργανωμένο φεστιβάλ μουσικής» στην πόλη για το 2014. Ξεκινώντας την περιοδεία του το 1998, το Red Bull Music Academy έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία Ακαδημία στον κόσμο της μουσικής, για την προώθηση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας μεταξύ των τοπικών σκηνών και των διεθνών ταλέντων, τόσο των ανερχόμενων όσο και των ήδη επιτυχημένων. Φέτος η Ακαδημία επιστρέφει στην Ευρώπη, συγκεκριμένα σε μία από τις λίγες πόλεις, όπως το Παρίσι, που συνδυάζουν το χαρακτηριστικό του ιστορικού κέντρου δημιουργικότητας με αυτό του σύγχρονου πολιτισμού, συμβάλλοντας σε μερικές από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στους τομείς της μουσικής, της τέχνης, της μόδας και του κινηματογράφου.
Στην διάρκεια των πέντε εβδομάδων, οι 61 συμμετέχοντες από 37 διαφορετικές χώρες καλούνται να δουλέψουν πάνω στη μουσική σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, στην έδρα της Ακαδημίας, η οποία είναι το La Gaîté Lyrique, που θα στεγάσει επίσης το πρόγραμμα των διαλέξεων για την τάξη του 2015. Ο αναγνωρισμένος χώρος ψηφιακού πολιτισμού στο 3ο διαμέρισμα του Παρισιού, θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό με πολλές παραστάσεις και συναυλίες της Ακαδημίας, καθώς θα φιλοξενήσει και την πολύπλευρη έκθεση του Musique club.
Κατά την διάρκεια αυτού του μήνα το Red Bull Music Academy θα τιμήσει διαφορετικές γενιές μουσικών της Γαλλίας, από τον πρωτοπόρο στην ηλεκτρονική μουσική Jean – Michel Jarre και τον θρυλικό παραγωγό της ντίσκο, συνθέτη και ντράμερ Cerrone μέχρι τον Nicolas Godin, από το δίδυμο Air, με το πολυαναμενόμενο project του Contrepoint. Οι Sunn O))) θα πλημμυρίσουν το YOYO με φασαρία και καπνό, ο πρεσβευτής της jazz, Kamasi Washington θα εμφανιστεί στο Le Trabendo, ο παραγωγός, DJ, πρώην λέκτορας της Ακαδημίας και επικεφαλής της Eglo Records, Dr. Sam Shepherd θα παρουσιάσει το Floating Points Ensemble στο παραδοσιακό jazz venue στο New Morning, ενώ ο Colin Stetson και η Sarah Neufeld των Arcade Fire θα παίξουν μαζί με την μεταλ μπάντα, από το Μπρούκλιν, Liturgy στο παλιό εργοστάσιο δερμάτινων ειδών, La Maroquinerie.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν κομμάτια σε συνεργασία με ηχηρά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας που θα δώσουν τα φώτα τους, όπως οι Modeselektor, Thundercat, Just Blaze και Dorian Concept.
Σχετικά με το Red Bull Music Academy
To ταξίδι του Red Bull Music Academy ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια, και από τότε αυτή η ετήσια μουσική γιορτή έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις του κόσμου. Κάθε φορά, σε κάθε μια από αυτές τις διοργανώσεις επιλέγεται ένας χώρος και διαμορφώνεται ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό, σε σχεδιασμένες αίθουσες, high-end στούντιο ηχογράφησης, ραδιοφωνικά στούντιο και χώρους συνάντησης, μέσα στους οποίους παρουσιάζονται και έργα από εγχώριους εικαστικούς καλλιτέχνες. Τη νύχτα, το Red Bull Music Academy έχει διαφορετικές προτάσεις: μοναδικές συναυλίες, πάρτι και events με υπογραφή, σε απροσδόκητα μέρη, σε cult χώρους της πόλης, σε μυστικά σημεία. Κάπως έτσι, δεν υπάρχει γωνιά στο σύμπαν του ήχου που να μην έχει εξερευνηθεί στις διαλέξεις της Ακαδημίας. Αυτό που ξεκίνησε πριν χρόνια από την πίσω αυλή μιας μικρής Βερολινέζικης αποθήκης, εξελίχθηκε σε μια μεγάλη ετήσια γιορτή με πολλούς ήχους, φεστιβάλ και workshops σε κάθε ήπειρο. Το Red Bull Music Academy διοργανώνει περίπου 500 βραδινά events το χρόνο, με σκοπό κάθε ένα από αυτά να είναι πρόκληση για έμπνευση. Δίνει το παρών, με σκηνές όπου έχει τη δική της καλλιτεχνική επιμέλεια, στα πιο σημαντικά φεστιβάλ όπως στα Sonar, Montreux και Movement. Έχει το δικό του online περιοδικό (redbullmusicacademy.com), έναν online ραδιοφωνικό σταθμό (rbmaradio.com) 24 ώρες, επτά μέρες της εβδομάδας και πάρα πολλές συζητήσεις με ανθρώπους της μουσικής που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ολόκληρες και από το κινητό του.
Περισσότερα για το Red Bull Music Academy στο:redbullmusicacademy.com