Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

Κουκλοθέατρο με μεγάλες κούκλες από τον Κουκλοθίασο Redicolo

Κουκλοθέατρο με μεγάλες κούκλες από τον Κουκλοθίασο Redicolo
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ο «Ρομπέν των δασών» και ο «Κύκλος με την Κούκλα» συναντούν το κοινό για δύο Σάββατα, πριν αρχίσουν την περιοδεία τους

Πριν την περιοδεία σε σχολεία της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας, ο Κουκλοθίασος REDICOLO θα δώσει δύο παραστάσεις για το κοινό της Θεσσαλονίκης, στον Πολυχώρο ΕΝΩ ((Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη γωνία, Θεσσαλονίκη): "ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ η αληθινή ιστορία" το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 18:00 και "Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ" το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 18:00.

Οι παραστάσεις του Κουκλοθιάσου REDICOLO μεταφέρονται στις σχολικές αίθουσες νηπιαγωγείων και δημοτικών της Κεντρικής Μακεδονίας όλη τη σχολική χρονιά. Τον Φεβρουάριο ο Ρομπέν των Δασών θα περιοδεύσει σε σχολεία της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας και τον Απρίλιο σε σχολεία της Ρόδου. Οι παραστάσεις του Κουκλοθιάσου REDICOLO είναι αναρτημένες στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΘΕΑΜΑΤΩΝ 2015-16 της Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης e-yliko του Υπουργείου Παιδείας (Ρομπέν των Δασών,  Ο Κύκλος με την Κούκλα). Σχολεία που επιθυμούν να κλείσουν παράσταση στο χώρο τους μπορούν να επικοινωνούν στα 2310425097 και 6976055790.

ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ η αληθινή ιστορία

Μία πρωτότυπη και εντυπωσιακή παράσταση που συνδυάζει θέατρο και κουκλοθέατρο με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος. Μία διαφορετική προσέγγιση του γνωστού Ρομπέν των Δασών, πάνω σε πρωτότυπο κείμενο που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση. Ο Ρομπέν του κουκλοθιάσου redicolo πολεμά χωρίς συντρόφους, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του. Απέναντι στον ατομικισμό, την προσωπολατρεία και την ανάθεση των δικών μας προβλημάτων σε άλλους, η παράσταση επιχειρεί να αναδείξει αξίες όπως είναι η συλλογικότητα, το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, η αλληλεγγύη κτλ. Με ζωντανή μουσική, συνεχείς εναλλαγές και συναρπαστική δράση, η παράσταση καθηλώνει μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από τη διάδραση και το έξυπνο χιούμορ.

Ο  ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ

Παράσταση κουκλοθεάτρου με γιγαντόκουκλες που έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ, σχολεία και θέατρα σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία. Ένα έργο για παιδιά εμπνευσμένο από τον "Κύκλο με την Κιμωλία", βασισμένο στην "Ιστορία μιας εγκαταλελειμμένης κούκλας" του Αλφόνσο Σάστρε. Με αμεσότητα, ζωντανή μουσική, χιούμορ και με τη μαγεία που μόνο οι κούκλες μπορούν να δημιουργήσουν, η παράσταση ψυχαγωγεί τους μικρούς θεατές, προσφέροντας τους με πολύ έξυπνο τρόπο την ευκαιρία να προβληματιστούν πάνω στο ζήτημα της δικαιοσύνης. Η πρωτότυπη τεχνοτροπία, το εντυπωσιακό μέγεθος των κουκλών και η διάδραση ανάμεσα στις κούκλες και τους ηθοποιούς, εξάπτουν τη φαντασία και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Είσοδος: 5 ευρώ, Ηλικίες: από 3 ετών

Επικοινωνία - Κρατήσεις: 2310 425 097, 6976 055 790

Redicolo: www.redicolo.com,  

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πέφτει η αυλαία για τη «Γιάλτα»

Θεσσαλονίκη: Αύξηση των εξαγωγών προς την Γερμανία κατά 2,4% το 2015