Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μυλόπουλος: «Να αυξηθεί η λαϊκότητα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης»

Ο νέος πρόεδρος Νικήτας Μυλόπουλος παρουσίασε τους στόχος και απάντησε στα δημοσιεύματα για την πρόσληψή του

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Απάντηση στα δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον του έδωσε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε εκπροσώπους των ΜΜΕ ο νέος πρόεδρος του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κ. Νικήτας Μυλόπουλος.

«Πολλά δημοσιεύματα γράφουν για μένα και τον αδερφό μου (σημ. Γιάννη Μυλόπουλο που πρόσφατα έγινε πρόεδρος στην Αττικό Μετρό), έχοντας τελικό στόχο περισσότερο τον αδερφό μου και μακροπρόθεσμα να πλήξουν την κυβέρνηση. Μας ασκούν κριτική και πως είμαστε δύο αδέρφια που λυμαίνονται το κράτος, όμως αυτό που εντέχνως αποσιωπάται είναι ότι η θέση του προέδρου του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής είναι άμισθη και τιμητική. Ίσως δέχομαι πυρά επειδή δεν προέρχομαι από τον καλλιτεχνικό χώρο. Παραμένω καθηγητής στο Πολυτεχνείο και η Πολιτεία με όρισε άμισθα εδώ. Εξάλλου έχω και εννιά συνοδοιπόρους στο ΔΣ. Ως επιστήμονας ό,τι έχω κάνει το έκανα συλλογικά. Έτσι θα δράσω κι εδώ. Δεν είμαστε στο “εγώ”, αλλά στο “εμείς”», σχολίασε ο κ. Μυλόπουλος και υπογράμμισε πως «υπάρχει σύμπνοια και καλή χημεία» με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

Είπε πως η σύνθεση του ΔΣ θα κάνει ολιστική προσέγγιση στο θέμα διοίκησης ενός πολιτιστικού οργανισμού, καθώς υπάρχουν επιστήμονες από πολλά επαγγελματικά πεδία (μουσικοί, νομικοί, φιλόλογοι, εθνομουσικολόγοι, θεατρολόγοι και οικονομολόγοι).

Στους στόχους της νέας διοίκησης είπε πως είναι να αυξηθεί η παρεμβατικότητα του Μεγάρου Μουσικής στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης. Εξήγησε πως αυτό θα είναι δύσκολο καθώς, παρά το γεγονός ότι ο ΟΜΜΘ είναι οικονομικά υγιής οργανισμός, η επιχορήγησή του έχει μειωθεί. Έτσι έπρεπε να μειωθούν και οι δικές του παραγωγές και να αυξηθούν οι φιλοξενίες τρίτων. Το στοίχημα, εξήγησε είναι πώς να μπορέσει κανείς «να παντρέψει το να είναι ξενοδοχείο τρίτων και να χρησιμοποιεί αυτό το γεγονός για να κάνει τη δική του πολιτική».

Υποστήριξε πως μερίδα του πληθυσμού θεωρεί το Μέγαρο Μουσικής «έναν ανοίκειο χώρο και ένα μέρος που ανήκει στην ελίτ, σε άτομα που προέρχονται από ανώτερες τάξεις». «Αυτό ίσως και να γεννήθηκε από την ίδια την κατασκευή των δύο Μεγάρων Μουσικής που απομάκρυνε μια μερίδα του κοινού το οποίο τα θεωρεί ως απρόσιτα φρούρια. Στόχος μας είναι να ανατραπούν αυτά τα στερεότυπα. Να αυξηθεί η λαϊκότητα του Μεγάρου και να ανεβεί παράλληλα και το επίπεδο των εκδηλώσεων».

Πρόσθεσε πως επί των ημερών του θα γίνει προσπάθεια να αυξηθεί η επιχορήγηση, οι συνέργιες και συνεργασίες, να συμμετάσχει το ΜΜΘ σε περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα, να δοθεί βήμα στο καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης και έμφαση στην εκπαίδευση. Ακόμη θέληση είναι να γίνει πιο ελκυστικός ο περιβάλλων χώρος των δύο κτηρίων του Μεγάρου Μουσικής, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν