Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

18οΦΝΘ: «Εικόνες του άλλου μας εαυτού» από το φακό διανομέων της "σχεδίας"

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» πραγματοποιεί έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μια μοναδική κοινωνική καταγραφή για την Ελλάδα της κρίσης, μέσα από εικόνες του αστικού τοπίου της Αθήνας έτσι όπως τις ανακάλυψαν και τις αποτύπωσαν με το φωτογραφικό φακό τους οι διανομείς του περιοδικού δρόμου «σχεδία», αναδεικνύεται στην έκθεση «Εικόνες του άλλου μας εαυτού». Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, αποτελεί διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, του περιοδικού δρόμου «σχεδία», του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, όπου και θα φιλοξενηθεί από τις 12 έως τις 26 Μαρτίου 2016.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης σκιαγραφούν τη ζωή στην πόλη, μέσα από την ξεχωριστή οπτική των πωλητών της «σχεδίας», ανθρώπων που βιώνουν την κοινωνική και οικονομική κρίση στην πιο ακραία μορφή της. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ενεργοποίηση του ατόμου που βιώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, με στόχο να του δοθούν νέα ερεθίσματα, να αναπτύξει νέα εργαλεία επικοινωνίας με την κοινωνία, να δημιουργήσει και να ενταχθεί. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυναμικό μωσαϊκό εικόνων που εκφράζουν όλους όσους συνανθρώπους μας δοκιμάζονται σκληρά, παλεύουν, ελπίζουν και ονειρεύονται. 

 

Διάρκεια: 12-26 Μαρτίου 2016

Εγκαίνια: Σάββατο 12 Μαρτίου, ώρα 12:00

Εκθεσιακός Χώρος: Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τηλ.: +30 2310 593270, e-mail: [email protected])

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10:00 – 18:00, Παρασκευή 10:00 – 22:00

Είσοδος: ελεύθερη

Επιμέλεια- Παραγωγή: Περιοδικό δρόμου «σχεδία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αν κληθώ θα είμαι στους αγώνες με Ουκρανία και Ισπανία
Εξήγησε σε δηλώσεις του το πλαίσιο της ασφάλισης που απαιτείται για τους παίκτες του ΝΒΑ που αγωνίζονται στα «παράθυρα» της FIBA
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αν κληθώ θα είμαι στους αγώνες με Ουκρανία και Ισπανία
Ντάουνινγκ Στριτ: Ο γάτος Λάρι ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον έβδομο πρωθυπουργό του
Εδώ και 15 χρόνια, ο Λάρι αποτελεί τον πιο σταθερό «ένοικο» της Ντάουνινγκ Στριτ, έχοντας γίνει μάρτυρας των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων
Ντάουνινγκ Στριτ: Ο γάτος Λάρι ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον έβδομο πρωθυπουργό του
Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί ξέσπασαν ξαφνικά έντονα μπουρίνια στη Βόρεια Ελλάδα
Ο ευρωβουλευτής εξηγεί πώς ο συνδυασμός ζέστης, υγρασίας και ψυχρότερων αέριων μαζών προκάλεσε τις ισχυρές καταιγίδες της Δευτέρας
Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί ξέσπασαν ξαφνικά έντονα μπουρίνια στη Βόρεια Ελλάδα