ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ
Πώς μπορεί κανείς να μιλήσει για κάτι που αρκετοί δεν θέλουν καν να το κατονομάσουν; Υπάρχουν “μυστικά” θεραπείας; Και ποιος είναι ο προστάτης του προστάτη;
Ένας θαλάσσιος βιολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου, που έχει αντιμετωπίσει τον καρκίνο του προστάτη, ετοιμάζεται να γράψει ένα βιβλίο για τη μάχη που έδωσε με την ασθένεια.
Το διάστημα αυτό το μέλος της οργανωτικής επιτροπής ενός διεθνούς συνεδρίου ουρολογίας τον προσεγγίζει και του προτείνει να μοιραστεί την εμπειρία του, τον τρόπο που βίωσε τον καρκίνο με μια ομιλία στο συνέδριο.
Ο καθηγητής πείθεται και μιλά σε μια κατάμεστη αίθουσα. Δέχεται ερωτήσεις και φωτίζει πτυχές της αρρώστιας.
Κάπου εκεί έρχεται και ο Τύπος. Μια γαλλίδα δημοσιογράφος θα του ζητήσει να μοιραστεί την ιστορία του και με τους αναγνώστες της εφημερίδας στην οποία εργάζεται.
Αυτά συμβαίνουν στο βιβλίο που έγραψε ο Χαρίτων Σαρλ Χιντήρογλου με τίτλο "Ο προστάτης του προστάτη" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις University Studio Press.
Συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή του πορεία (καθηγητής στο ΑΠΘ), την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο, αλλά και την θητεία του στον τύπο (ως αρθρογράφος σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά), o καθηγητής του ΑΠΘ έγραψε ένα κείμενο που είναι προσιτό στον αναγνώστη. Μοιράζεται τα δικά του μαθήματα ζωής, αλλά και τη δύναμη που άντλησε από τους οικείους τους ανθρώπους.
Περισσότερα θα λεχθούν σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, ώρα 18:00 στο
Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο.