Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Οι Polkar φτιαχτήκαν λόγω των .. Beirut!»

Το συγκρότημα της πόλης μας θα ανοίξει το live των Beirut τη Δευτέρα στο Fix Factory Open Air

Συνέντευξη στη ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Ξέρουν να ξεσηκώνουν το κοινό σε κάθε τους live με τη μουσική τους που χαρακτηρίζεται ως ρομαντική indie/folk και με άμεσες αναφορές στις παλιές αθηναϊκές καντάδες. Τα βίντεο κλιπ τους έχουν αγαπηθεί και συνδεθεί με τα τραγούδια τους. Το τελευταίο μιλά για την καλή παντρειά, έχει πρωταγωνίστρια τη Σμαράγδα Καρύδη και «χτύπησε» 13.858 views στο YouTube μέσα στην πρώτη μέρα προβολής του.

Αυτό, και άλλα κομμάτια τους θα πουν ζωντανά οι Polkar στη συναυλία που θα δώσουν τη Δευτέρα 30/5/2016 στο Fix Factory Open Air (26ης Οκτωβρίου 15).

Σε αυτή τη βραδιά θα μοιραστούν τη σκηνή με τους βρετανούς Daughter, την Irene Skylakaki και τους πολυαγαπημένους τους Beirut, τη μπάντα που δημιούργησε ο Zach Condon στις ΗΠΑ. «Οι Beirut είναι ο λόγος που άρχισα να μαθαίνω ukulele και αποτελούν τεράστια επιρροή μου για τα πρώτα μου βήματα στη μουσική. Δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι οι Polkar φτιαχτήκαν λόγω των .. Beirut!», τόνισε ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ενώ ο Γιάννης Κυρατσός προσθέτει πως «Η πρώτη ύλη των τραγουδιών έρχεται στο στούντιο από τον Γιώργο και στη συνέχεια πλάθεται το τελικό αποτέλεσμα με τη συμμετοχή όλων των μουσικών».

-Υπάρχει… συνταγή για καλή παντρειά;

Γ.Π: Δεν ξέρω, να σας πει ο Γιάννης που μονίμως ψάχνεται… Γιάννη;

Γ.Κ: Έχω καταλήξει ότι δεν υπάρχουν συνταγές. Μου αρέσει το μυστήριο!

 

-Στη μουσική σας υπάρχουν κομμάτια που θυμίζουν καντάδες. Σήμερα, στην εποχή του youtube, του tuneIn και του spotify, πώς λέγονται οι καντάδες;

Γ.Π: Amazing post romantic Greek indie folk songs… ή κάπως έτσι τέλος πάντων…

-Είστε μια μπάντα που έχει χιούμορ τόσο στη σκηνή, όσο και στα τραγούδια και τα βίντεο κλιπ της. Ποια η σημασία του γέλιου στη ζωή μας; Μπορεί να γίνει εφόδιο κατά της κρίσης;

Γ.Κ: Το χιούμορ, πράγματι, είναι βασικό στοιχείο της μπάντας. Kαι είναι κάτι που στα live φαίνεται από τα χαμόγελα που βλέπουμε.

-Αυτό που κάνει τις εμφανίσεις σας ξεχωριστές είναι η επαφή με το κοινό. Πώς επιτυγχάνεται αυτή η επικοινωνία;

Γ.Π: Είμαστε κατά της στημένης εικόνας μιας μπάντας και του στεγνού performer. Απεχθάνομαι το δήθεν στη σκηνή και προτιμώ να είμαι ανοιχτός ανα πάσα στιγμή την ώρα του live τόσο με τη μπάντα όσο και με το κοινό. Έτσι μπορεί μόνο να υπάρξει αληθινή επικοινωνία, όταν είσαι έτοιμος να επικοινωνήσεις σε πραγματικό χρόνο με το θεατή σου αλλά και να είσαι ανοιχτός στον καινούργιο ήχο που μπορεί να προκύψει από 6 μουσικούς που συγχρονίζουν τις ενέργειες τους.

-Πώς γεννιούνται τα τραγούδια σας; Και πώς τα βίντεο κλιπ;

Γ.Κ: Η πρώτη ύλη των τραγουδιών έρχεται στο στούντιο από τον Γιώργο και στη συνέχεια πλάθεται το τελικό αποτέλεσμα με τη συμμετοχή όλων των μουσικών.

Γ.Π: Υπεύθυνοι για τα video clips είναι μια αγαπημένη ομάδα που απαρτίζεται από τον Michael Webber, τον Κλείτο Κυριακίδη και το Νίκο Παπαγγελή.

 

-Σε λίγες μέρες θα ανοίξετε τη συναυλία των Beirut στο Fix Factory of Sound. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό το live.

Γ.Π: Να σου πω την αλήθεια μου φαίνεται σαν …ψέμα! Οι Beirut εκτός από το ότι είναι μια υπερμπάντα, είναι και ο λόγος που άρχισα να μαθαίνω ukulele και αποτελούν τεράστια επιρροή μου για τα πρώτα μου βήματα στη μουσική. Δεν θα ήταν υπερβολή αν σου έλεγα ότι οι Polkar φτιαχτήκαν λόγω των .. Beirut! Οπότε όπως καταλαβαίνεις όταν μας έγινε η πρόταση να ανοίξουμε τη συναυλία τους σοκαρίστηκα…

-Ποια τα επόμενα βήματά σας;

Γ.Κ: Τα επόμενα βήματα μας είναι να ηχογραφήσουμε καινούρια τραγούδια στο στούντιο και live live live!

Οι Polkar είναι οι:Γιώργος Παπαγεωργίου (φωνή, ukulele), Γιάννης Κυρατσός (κιθάρες, φωνή), Λάζαρος Πλιάμπας (τύμπανα), Γιώργος Αβραμίσης (τρομπέτα), Χρήστος Παππάς (μπάσο), Μιχάλης Καρανίκος (τρομπόνι).

Πήραν το όνομα τους μετά από ένα ταξίδι της μπάντας στη Σερβία το 2013, καθώς στα σλάβικα «polkar» σημαίνει «μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα».

Η προπώληση συνεχίζεται στα 32 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt, Musicland, Lotus Record Shop, Stereodisc και το www.viva.gr.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00.

Ώρες εμφάνισης: 18.30 Polkar, 19.45 Irene Skylakaki, 21.00 Daughter,

22.30 Beirut. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ