Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μια… "Τελευταία εκπομπή" από τον Δαμιανό Φαρμάκη

Λίγο πριν την πρεμιέρα στο Light Box Bar Theater ο συγγραφέας απάντησε στις ερωτήσεις μας

Συνέντευξη στην Λεμονιά Βασβάνη

 

Ο Σταύρος είναι ένας επιτυχημένος και αγαπητός πενηντάρης ραδιοφωνικός παραγωγός, με την εκπομπή του να έχει περίπου για τρεις δεκαετίες πιστούς ακροατές. Ένα τηλεφώνημα όμως έρχεται να ταράξει τα νερά…. Τα υπόλοιπα από 17 Φλεβάρη στο Light Box Bar Theater ((Κατούνη 30 - Άνω Λαδάδικα)) όπου παρουσιάζεται το έργο "Τελευταία εκπομπή" του Δαμιανού Φαρμάκη με ερμηνευτή τον Σταύρο Δουκουζγιάννη. Λίγο πριν την πρεμιέρα ο συγγραφέας του έργου μίλησε μαζί μας. 

 

-Τι είναι «Η τελευταία εκπομπή»; 

-Τελευταία εκπομπή είναι μια ευκαιρία για να αναθεωρήσεις την έως τώρα πορεία σου, να δεις με άλλη ματιά την πραγματικότητα και να προχωρήσεις παρακάτω πιο δυνατός.

 

-Τι θέση έχει το χιούμορ στο έργο αυτό; Πώς βοηθά στο να πείτε αλήθειες με έναν πιο ανάλαφρο τρόπο;  

-Το χιούμορ υπάρχει παντού στην καθημερινότητα και σε διάφορες ποιότητες. Σε ένα έργο όμως πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός με την διαχείρισή του. Ο κόσμος θα κρίνει εάν τα καταφέραμε. Εμείς πάντως βάλαμε αρκετές δόσεις χιούμορ στο έργο αυτό και μάλιστα σε ζητήματα που είναι πολύ λεπτά και ουσιαστικά.

 

-Αν είχατε μια τελευταία εκπομπή τι θα λέγατε σε αυτήν στους ακροατές; Και ποια τραγούδια θα επιλέγατε να παίξετε; 

-Καταρχήν να ευχηθώ ποτέ κανείς να μην βρεθεί σε αυτήν την θέση. Νομίζω όμως ότι θα επέλεγα να επικοινωνήσω με τους ακροατές. Δηλαδή ακριβώς αυτό που κάνει και ο ήρωας στο έργο. Μουσική δεν νομίζω ότι θα έβαζα. Εάν θα επέλεγα μουσική τώρα που το ξανασκέπτομαι θα έβαζα το “Δάφνες και Χλόη” του Ravel.

-Πέρα από την συγγραφή του κειμένου βοηθάτε και στην σκηνοθεσία. Πώς συνεργαστήκατε με τον κ. Δουκουζγιάννη;

-Κοιτάξτε, η σκηνοθεσία σε αυτό το έργο είναι κάτι που μας βγήκε αυτόματα και συγχρόνως. Δηλαδή μία σχεδόν μαγική συνεργασία αφού υπήρξε ταύτιση απόψεων από την αρχή. Ευτυχής συγκυρία! 

synedeuxi_farmakis2.jpg

-Τι σας εμπνέει για να γράψετε ένα έργο;

-Είναι μια διαδικασία κατά την οποία το θέμα που σε απασχολεί όποιο και αν είναι αυτό φτάνει σε σημείο να σε καίει και να σε βασανίζει. Μετά από αυτό απλώς δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

 

-Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας συγγραφείς; 

-Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιον αγαπημένο συγγραφέα και να τον ξεχωρίσω από τους άλλους. Εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι μου αρέσουν τα ελληνικά έργα ειδικά από μικρές θεατρικές ομάδες. Κρύβουν πραγματικά διαμάντια!

teleytaiaekpompi.jpg

Χρήσιμα

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 511 509. Παραστάσεις: 17, 18 και 24, 25 Φεβρουαρίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη 21:30. Είσοδος: 8€.

Σε συνεργασία με την Δια Βίου Θεάτρων Σκηνή. Συμμετέχουν με τις φωνές τους αλφαβητικά οι: Ζωή Αράπογλου, Γιάννης Ρακιτζής, Δημήτρης Τριχάκης, Σοφία Υφαντή, Δαμιανός Φαρμάκης.

 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στο 3ο «Θεσστιβαλάκι» συμμετέχει το «Σχολείο για Κλόουν»
Η παιδική θεατρική ομάδα του Πολυχώρου Τέχνης Alte Fablon συμμετέχει στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων της Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Στο 3ο «Θεσστιβαλάκι» συμμετέχει το «Σχολείο για Κλόουν»