Στο χθεσινό παιχνίδι: Βαγιεκάνο - Χετάφε 2-0
* Με πολλαπλούς τρόπους θα τιμηθεί σήμερα από την Μπάρτσα η μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντα, Γιόχαν Κρόιφ.
* G/G και Over 2,5 οι 16/18 τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.
* Μόνο μία ήττα μετρά η Μπαρτσελόνα στα επτά τελευταία εντός έδρας "κλάσικο" πρωταθλήματος απέναντι στη Ρεάλ (5-1-1).
* Οι "μπλαουγκράνα" έχουν συλλέξει 15 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, από ματς στα οποία αρχικά βρέθηκαν πίσω στο σκορ.
* Οι τελευταίες τέσσερις αποβολές σε "κλάσικο" (για όλες τις διοργανώσεις) αφορούν... παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης.
Γήπεδο:
"Camp Nou"Διαιτητής: Alejandro Jose Hernandez Hernandez
Προϊστορία 10ετίας: 8-4-3
Καιρός: 15οC, Αίθριος
Τηλεοπτική μετάδοση: ΟΤΕ SPORT 2
Στον πρώτο γύρο: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-4
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (1η): Για μία ακόμα φορά όλα τα "μάτια" του ποδοσφαιρικού πλανήτη θα στραφούν στο "Καμπ Νου". Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είναι έτοιμες να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις σε ένα ακόμα "κλάσικο", παρά το γεγονός ότι οι "μπλαουγκράνα" έχουν ουσιαστικά κλειδωμένη την κούπα του πρωταθλητή (στο +9 από Ατλέτικο, στο +10 από Ρεάλ). Στον... ουρανό της Βαρκελώνης θα πλανάται η μορφή του Γιόχαν Κρόιφ, με τον "θρύλο" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να προδίδεται πρόσφατα από την επάρατο νόσο και να αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών. Ως μία ένδειξη αναγνώρισης για όσα πρόσφερε στην Μπάρτσα, οι οπαδοί των "μπλαουγκράνα" έχουν ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό κορεό για το σημερινό ντέρμπι, ενώ οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε θα φορούν συλλεκτική φανέλα, στην οποία θα αναγράφεται η φράση "Gracies Johan".
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Μπαρτσελόνα έχει τη δυνατότητα να παραταχθεί σήμερα με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα της, καθώς ο μοναδικός νέος απών είναι ο αμυντικός Ματιέ, που τραυματίστηκε με το εθνόσημο. Οι "μπλαουγκράνα" κόλλησαν πριν τη διακοπή στο ισόπαλο 2-2 στο "Μαδριγάλ", όμως παραμένουν αήττητοι στις τελευταίες 23 αγωνιστικές, ενώ παράλληλα "τρέχουν" σερί 20-2-0 στα 22 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα, θέλουν να διευρύνουν σήμερα το αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις, φτάνοντας στον αριθμό... 40. Ενδεχόμενη νίκη στο "κλάσικο" θα κρατήσει στα ύψη την ψυχολογία και ενόψει της κόντρας της προσεχούς Τρίτης με την Ατλέτικο Μαδρίτης (το πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ).
"Ο Γιόχαν θα ήθελε να κερδίσουμε το παιχνίδι αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο. Περιμένω ένα καυτό Καμπ Νου", τόνισε μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Λουίς Ενρίκε. Ιδιαίτερο το σημερινό ματς για τον Λιονέλ Μέσι, που ψάχνει το γκολ Νο 500 της καριέρας του (σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο). Σημειώνουμε, τέλος, ότι αναμένονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας, για τους φόβους ενός πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος.
Προηγούμενο ματς: Έμεινε στο ισόπαλο 2-2 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ. Προηγήθηκε με 0-2 στο πρώτο μέρος με γκολ των Ράκιτιτς (20') και Νεϊμάρ (41' πέν.), με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 1-2 στο 57' και τον Ματιέ να υποπίπτει σε αυτογκόλ στο 63'.
Στατιστικό: Αήττητη στα τελευταία 22 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (20-2-0).
Απουσίες (3): Τραυματίες οι αμυντικοί Ματιέ (19/0) και Αντριάνο (7/0) και ο επιθετικός Σάντρο Ραμίρεθ (10/0).
Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Μπράβο - Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Ζόρντι Άλμπα - Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα - Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (3η): Η Ρεάλ Μαδρίτης, από την πλευρά της, έρχεται στο σημερινό "κλάσικο" με στόχο την επίτευξη μίας νίκης, η οποία θα εξυπηρετήσει περισσότερο λόγους γοήτρου. Οι "μερένγκες" ψάχνουν μία άτυπη εκδίκηση για το ντροπιαστικό 0-4 του πρώτου γύρου, ενώ παράλληλα θέλουν να μειώσουν στους επτά βαθμούς τη διαφορά από την Μπαρτσελόνα (76-66 αυτή τη στιγμή), προκειμένου να διατηρήσουν μαθηματικές ελπίδες για την... ανατροπή.
Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι έχει κανονικά στη διάθεσή του το... BBC (Μπέιλ, Μπενζεμά, Κριστιάνο), με τη "βασίλισσα" να προέρχεται από ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων πρωταθλήματος, στους οποίους σκόραρε 16 γκολ και δέχθηκε μόλις δύο. Θυμίζουμε, επίσης, ότι την προσεχή Τετάρτη οι Μαδριλένοι φιλοξενούνται από τη Βόλφσμπουργκ, στην πρώτη μεταξύ τους κόντρα για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μοναδικός σημαντικός απών στο σημερινό ματς ο κεντρικός αμυντικός Βαράν, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Στο 3-3-0 το αήττητο σερί στις τελευταίες έξι εξόδους πρωταθλήματος, με τη "βασίλισσα" να έχει δεχθεί γκολ και στα επτά τελευταία εκτός για τη λίγκα.
Ο "Ζιζού" τόνισε μεταξύ άλλων για το πρώτο "κλάσικο" της προπονητικής καριέρας του: "Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε προετοιμαστεί σωστά, παρά τα όποια προβλήματα. Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη και το... BBC έχει μία μεγάλη ευκαιρία για να λάμψει".
Προηγούμενο ματς: Πέτυχε την εμφατική εντός έδρας νίκη επί της Σεβίλλης με 4-0, με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (6' Μπενζεμά, 64' Ρονάλντο, 66' Μπέιλ, 86' Χεσέ).
Στατιστικό για Στοίχημα: Μόνο νίκες στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, έχει σκοράρει 16 γκολ σε αυτή την τετράδα αγώνων.
Απουσίες (4): Τραυματίας ο Βαράν (ΑΜ 21/0), εκτός αποστολής οι Αρμπελόα (Μπακ 4/0), Κόβασιτς (ΜΕ 21/0) και Μπόρχα Μαγιοράλ (ΕΠ 4/0).
Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Κέιλορ Νάβας - Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο - Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος - Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά.
* Αήττητη η Ατλέτικο στην τελευταία οκτάδα επίσημων αγώνων απέναντι στην Μπέτις (για όλες τις διοργανώσεις), με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες.
* Η Μπέτις έχει μείνει άσφαιρη στα 4/5 τελευταία ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Ατλέτικο.
* Οι "ροχιμπλάνκος" έχουν δεχθεί μόλις έξι εντός έδρας γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα.
Γήπεδο:
"Vicente Calderon"Διαιτητής: Jose Luis Gonzalez Gonzalez
Προϊστορία 10ετίας: 4-2-2
Καιρός: 16οC, Συννεφιά
Τηλεοπτική μετάδοση: ΟΤΕ SPORT 2
Στον πρώτο γύρο: Μπέτις - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (2η): Συνεχίζεται, με τις τέσσερις σημερινές αναμετρήσεις, η 31η αγωνιστική για τη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενεί την Μπέτις, θέλοντας τη νίκη, η οποία θα διατηρήσει τις (μαθηματικές) ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου και θα αποτελέσει το καλύτερο τονωτικό ενόψει της μεσοβδόμαχης μάχης του "Καμπ Νου" με την Μπαρτσελόνα (η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ). Η ήττα στο "Μολινόν" πριν τη διακοπή κράτησε τους "ροχιμπλάνκος" στο -9 από την κορυφή, παίρνοντας τη σκυτάλη από ένα αήττητο σερί έξι νικών και μίας ισοπαλίας σε επίπεδο πρωταθλήματος. Αήττητη η Ατλέτικο στα 12 τελευταία εντός έδρας ματς για την Πριμέρα (9-3-0), έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στα έξι τελευταία εντός.
Εκτός αποστολής έμεινε ο κεντρικός αμυντικός Σάβιτς λόγω ενοχλήσεων στο πόδι. Η ταυτόχρονη απουσία των Γοδίν και Χιμένες οδηγεί τον Σιμεόνε στην τοποθέτηση του Σαούλ Γκαρθία σε ρόλο κεντρικού αμυντικού. Ο Σιμεόνε συμπεριέλαβε στην αποστολή τον μέσο Σάμουελ Βίγια και τον αμυντικό Νάτσο Μονσάλβε, προκειμένου να συμπληρωθεί 18άδα.
Σε εξαιρετική κατάσταση ο Αντουάν Γκριεζμάν, έχει χριστεί σκόρερ και στα πέντε τελευταία παιχνίδια του για την Πριμέρα. Σημειώνουμε, επίσης, ότι ο Γκριζμάν έχει σκοράρει εννιά φορές το πρώτο γκολ του αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα.
Προηγούμενο ματς: Υπέστη την εκτός έδρας ήττα από τη Χιχόν με 2-1. Προηγήθηκε με τον Γκριεζμάν στο 29ο λεπτό, για να δεχθεί δύο γκολ στο 79' και στο 89'.
Στατιστικό για το πάμε στοίχημα: Τα 9/11 τελευταία εντός έδρας γκολ της σε επίπεδο Πριμέρα έχουν επιτευχθεί στο β' ημίχρονο των αγώνων.
Απουσίες (6): Τραυματίες οι κεντρικοί αμυντικοί Γοδίν (27/1), Σάβιτς (8/0) και Χιμένες (24/1), ο μέσος Τιάγκο (13/1), ο μεσοεπιθετικός Όλιβερ Τόρες (19/0) και ο εξτρέμ Φερέιρα-Καράσκο (23/4).
Πιθανή ενδεκάδα 4-4-2: Όμπλακ - Χουανφράν, Σαούλ, Λούκας Ερνάντες, Φιλίπε Λουίς - Κόκε, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες, Γκριεζμάν - Φ. Τόρες, Βιέτο.
ΜΠΕΤΙΣ (13η): Η Μπέτις, από την πλευρά της, έχει σήμερα μία δύσκολη αποστολή, επιθυμώντας να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά τις κολλητές ήττες από Αθλέτικ Μπιλμπάο (3-1) και Μάλαγα (0-1) στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Η διαφορά των έξι βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη δημιουργεί σχετική ηρεμία στους Σεβιγιάνους, όμως ακόμα τίποτε δεν έχει εξασφαλιστεί. Οι δύο προαναφερθείσες ήττες πήραν τη σκυτάλη από ένα αήττητο σερί 3-3-0, ταυτόχρονα όμως οι "μπέτικος" έχουν πανηγυρίσει μόλις ένα διπλό στις τελευταίες οκτώ εξόδους πρωταθλήματος (1-2-5).
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Μερίνο δε θέλησε να δώσει πολλές εξηγήσεις για την απόφαση εξαίρεσης από την αποστολή των Χοακίν και Μολίνα. Αναφέρθηκε, αντίθετα, εκτενώς στην απόφαση συμπερίληψης του Λεάντρο Νταμιάο στη 18άδα, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Τα πηγαίνει καλά στις προπονήσεις. Επίσης, τελειώνει σε λίγο καιρό το συμβόλαιό του και δείχνει σαφή διάθεση να παραμείνει στην ομάδα. Για αυτούς τους λόγους τον επέλεξα".
Προηγούμενο ματς: Υπέστη την εντός έδρας ήττα από τη Μάλαγα με 0-1, δεχόμενη το γκολ στο 82ο λεπτό.
Στατιστικό: Μόλις μία νίκη στα οκτώ τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος (1-2-5).
Απουσίες (11): Εκτός αποστολής με απόφαση του Μερίνο οι Χοακίν (Εξτρέμ 23/1) και Χόρχε Μολίνα (ΕΠ 21/1). Τραυματίες οι Πιτσίνι (ΑΜ 16/0) και Βάργκας (Αριστερό μπακ 19/2). Εκτός αποστολής, επίσης, οι Φαν Βόλφσβινκελ (ΕΠ 11/0), Πορτίγιο (ΜΕ 15/0), Φαν ντερ Φάαρτ (ΜΕ 7/0), Ντιγκάρ (ΜΕ 8/0), Βαρέλα (Μπακ 11/0), Ταρέκ (ΑΜ 0/0) και Βαντίγιο (ΜΕ 3/0).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Αδάν - Μολινέρο, Βέστερμαν, Πετσέγια, Μοντόγια - Ν' Ντιαγέ, Θεμπάγιος - Καντίρ, Φαμπιάν, Μουσόντα - Ρουμπέν Κάστρο.
* H Βαλένθια έλυσε μεσοβδόμαδα τη συνεργασία της με τον Γκάρι Νέβιλ. Τα "ηνία" της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν αναλαμβάνει ο Πάκο Αγιεσταράν (μέχρι πρότινος μέλος του τεχνικού τιμ).
* Αήττητη η Βαλένθια στην τελευταία επτάδα συναντήσεις με τη Λας Πάλμας (για πρωτάθλημα και Κύπελλο), με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.
* Η Λας Πάλμας έχει καταφέρει να σκοράρει και στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, η Βαλένθια έχει δεχθεί γκολ και στις 20 τελευταίες αγωνιστικές.
Γήπεδο:
"Gran Canaria"Διαιτητής: Pedro Jesus Perez Montero
Προϊστορία 10ετίας: 0-0-1
Καιρός: 20οC, Κατά τόπους νεφελώδης
Τηλεοπτική μετάδοση: ΟΤΕ SPORT 7
Στον πρώτο γύρο: Βαλένθια - Λας Πάλμας 1-1
Στο Κύπελλο: Βαλένθια - Λας Πάλμας 1-1, Λας Πάλμας - Βαλένθια 0-1
ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ (15η): Την καλύτερή της περίοδο στο φετινό πρωτάθλημα διανύει η Λας Πάλμας, με το μεγάλο διπλό στο "Ανοέτα" πριν τη διακοπή να αποτελεί την τέταρτη νίκη της στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Μάλιστα, δεν έχει καν δεχθεί γκολ στα τέσσερα νικηφόρα ματς (0-1 επί Έιμπαρ, 4-0 επί Χετάφε, 0-1 επί Βιγιαρεάλ, 0-1 επί Σοσιεδάδ). Η μοναδική ήττα σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι το 1-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού έχει απομακρυνθεί το σύνολο του Κίκε Σετιέν, με τον κόουτς να δηλώνει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι είναι συγκεντρωμένος αποκλειστικά στο σημερινό ματς με τη Βαλένθια, αρνούμενος να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την ανανέωση (ή μη) του συμβολαίου του. Στο 4-1-3 το σερί στα οκτώ τελευταία εντός.
Αποθεραπεύθηκαν και είναι διαθέσιμος για το σημερινό ματς ο μέσος Ερνάν και ο εξτρέμ Γουακάσο. Αμφότεροι, βέβαια, αναμένεται να μείνουν εκτός του αρχικού σχήματος. Διαθέσιμος και ο μέσος Βιθέντε Γκόμεθ.
Σημειώνουμε, τέλος, ότι παρουσιάστηκε χθες η προτομή του πρώην Γενικού Γραμματέα της ομάδας, Γκαρθία Πανάσκο, με τον Πρόεδρο Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ να δηλώνει: "Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένειά του, καθώς αυτό το αφιέρωμα έπρεπε να γίνει πολύ πιο νωρίς".
Προηγούμενο ματς: Έφυγε με το νικηφόρο 0-1 από την έδρα της Σοσιεδάδ, με γκολ του Γουίλιαν Ζοζέ στο 39ο λεπτό.
Στατιστικό: Νικηφόρα και με ανέπαφη εστία τα 4/5 τελευταία ματς πρωταθλήματος.
Απουσίες (2): Στα πιτς ο Χάβι Καστεγιάνο (ΜΕ 1/0), συνεχίζει στην καραντίνα ο Ναουθέτ Αλεμάν (ΜΕ 9/0).
Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Χάβι Βάρας - Ντ. Γκαρθία, Λέμος, Μπιγάς, Γκαρίδο - Ρόκε, Τανά, Μόμο - Ελ Ζαρ, Βιέρα, Γουίλιαν Ζοζέ.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (14η): Δεν προκάλεσε μεγάλη έκπληξη το μεσοβδόμαδο "διαζύγιο" της Βαλένθια με τον Γκάρι Νέβιλ. Ο Άγγλος τεχνικός, που διαδέχθηκε τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο στα μέσα της σεζόν, όχι μόνο δεν κατάφερε να επιφέρει την επιθυμητή αγωνιστική ανάκαμψη, αλλά αντίθετα... αφήνει μία Βαλένθια, η οποία διατηρεί φόβους ακόμα και για υποβιβασμό. Το "τιμόνι" δόθηκε στον μέχρι πρότινος βοηθό του, Πάκο Αγιεσταράν, με τον Νέβιλ να τονίζει σε χθεσινό σχόλιο ότι η επιλογή του Αγιεσταράν ήταν... δική του απόφαση.
Για να επανέλθουμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι "νυχτερίδες" προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από τη Θέλτα με 0-2, που ήταν η τέταρτη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (1-0-4). Οι 34 βαθμοί τις φέρνουν μόλις στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ στο 2-1-2 είναι το σερί στις τελευταίες πέντε εξόδους πρωταθλήματος.
Ο Αγιεσταράν κατάρτισε 19μελή αποστολή για το σημερινό ματς, καθώς ο κεντρικός αμυντικός Αμπντενούρ παραμένει αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή. Εντός αποστολής οι νεαροί Τρόπι και Αγιάλα από τη β' ομάδα.
Προηγούμενο ματς: Υπέστη την εντός έδρας ήττα από τη Θέλτα με 0-2. Τα γκολ στο 80' και στο 84'.
Στατιστικό: Ήταν η τέταρτη ήττα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.
Απουσίες (6): Τραυματίες οι μπακ Ζοάο Κανσέλο (22/0) και Γκαγιά (18/0) και ο επιθετικός Σάντι Μίνα (19/3). Στα πιτς οι Ένζο Πέρες (ΜΕ 14/0), Τσερίσεφ (Εξτρέμ 6/3) και Μπακάλι (Εξτρέμ 16/1).
Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Ντιέγκο Άλβες - Μπαραγάν, Μουστάφι, Ρ. Βέζο (ή Αμπντενούρ), Σικέιρα - Φουέγο, Παρέχο, Αντρέ Γκόμες - Φεγκουλί, Ροντρίγκο, Πάκο Αλκάθερ.
* Αήττητη η Θέλτα στα πέντε τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (3-2-0), κράτησε και ανέπαφη εστία στα τελευταία δύο.
* Χωρίς νίκη η Λα Κορούνια στις τελευταίες οκτώ εξόδους πρωταθλήματος (0-2-2).
* Η Λα Κορούνια έχει δεχθεί γκολ στα 20/22 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για την Πριμέρα.
Γήπεδο:
"Balaidos"Διαιτητής: David Fernandez Borbalan
Προϊστορία 10ετίας: 2-1-2
Καιρός: 12οC, Ασθενής βροχόπτωση
Τηλεοπτική μετάδοση: ΟΤΕ SPORT 8
Στον πρώτο γύρο: Λα Κορούνια - Θέλτα 2-0
ΘΕΛΤΑ (5η): Ντέρμπι της Γαλικίας στο "Μπαλαΐδος", με τη Θέλτα να υποδέχεται τη Λα Κορούνια και να επιζητά τη διατήρησή της εντός της ευρωπαϊκής ζώνης. Σαφής η ανάκαμψη των γηπεδούχων το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάτι που αποδεικνύει το σερί 4-1-1 στις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Μάλιστα, η Θέλτα έχει κρατήσει ανέπαφη εστία στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της, ενώ παράλληλα προέρχεται από τις διαδοχικές νίκες επί των Σοσιεδάδ (1-0) και Βαλένθια. Τη συναντάμε στην 5η θέση του πίνακα με 48 βαθμούς, ισόβαθμη με πλεονέκτημα με τη Σεβίλλη και στο +1 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Παραμένει, επίσης, αήττητη στα πέντε τελευταία εντός (3-2-0).
Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η αποστολή από τον Μπερίτσο, με τον μέσο Πάμπλο Ερνάντες να έχει αποθεραπευθεί πλήρως. Κανονικά προπονήθηκε και ο διεθνής Χιλιανός μέσος Μαρσέλο Ντίας, που είχε υποστεί τραυματισμό στις πρόσφατες υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα.
Προηγούμενο ματς: Έφυγε με το νικηφόρο 0-2 από το "Μεστάγια", με γκολ των Γκουϊντέτι (80') και Ούγο Μάγιο (84').
Στατιστικό: Ανέπαφη η εστία της στις 4/5 τελευταίες αγωνιστικές.
Απουσίες (1): Στα πιτς ο αμυντικός Φοντάς (7/1).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Άλβαρεθ - Ούγο Μάγιο, Καμπράλ, Σέρχι Γκόμεθ, Χόνι - Βας, Ραντόγια - Ιάγο Άσπας, Ορεγιάνα, Νολίτο - Γκουϊντέτι.
ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ (10η): Η Λα Κορούνια, από την πλευρά της, έχει ως βασικό στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη εξασφάλιση της παραμονής. Η ψυχολογία ανέβηκε σε μεγάλο βαθμό μετά το νικηφόρο 2-1 επί της Λεβάντε πριν τη διακοπή, που έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί έξι ηττών και ισάριθμων ισοπαλιών. Στη μέση του πίνακα βρίσκονται οι Γαλιθιάνοι, με "αέρα" οκτώ βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Σήμερα θα επιδιώξουν το παρθενικό διπλό στις τελευταίες οκτώ εξόδους πρωταθλήματος (0-4-4).
Αποθεραπεύθηκαν πλήρως και πιθανότατα θα πάρουν φανέλα βασικού στο σημερινό ματς ο κεντρικός αμυντικός Σίντνεϊ και ο έμπειρος μέσος Κάνι. Υγιής επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Κόστα Ρίκα ο μέσος Σέλσο Μπόργκες.
Προηγούμενο ματς: Πέτυχε την εντός έδρας νίκη επί της Λεβάντε με 2-1. Προηγήθηκε με τον Λουίς Αλμπέρτο στο 43ο λεπτό, ισοφαρίστηκε στο 50', αλλά στο 85' ο κίπερ των φιλοξενούμενων υπέπεσε σε αυτογκόλ.
Στατιστικό: Πρώτη νίκη στις τελευταίες 14 αγωνιστικές (1-7-6).
Απουσίες (5): Στα πιτς οι Μανουέλ Πάμπλο (Μπακ 2/0) και Φάμπρι (ΤΕ καμία συμ.). Εκτός αποστολής οι μέσοι Τζόνας Γκουτιέρες (11/0) και Χουάν Ντομίνχεθ (5/0) και ο επιθετικός Τζόναθαν Ροντρίγκες (12/0).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Λουξ - Χουανφράν, Αρίμπας, Σίντνεϊ, Ναβάρο - Μοσκέρα, Μπόργκες - Φαΐρ, Λουίς Αλμπέρτο, Κάνι - Λούκας Πέρεθ.