Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Μία βραδιά με «νέα» θέα στο Μακεδονία Παλλάς! (ΦΩΤΟ)

Οι εντυπώσεις μίας από τις πρώτες ενοίκους του νέου Μακεδονία Παλάς

 «"Ναι, μπορούμε", θα ήταν η φράση με την οποία θα περιέγραφα συνοπτικά την εμπειρία μου ως μια από τις πρώτες φιλοξενούμενες του ανακαινισμένου πλέον ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς». Η Δέσποινα Παπαδήμα, σύμβουλος επικοινωνίας και ιδιοκτήτρια διαφημιστικής εταιρείας, ήταν από τα πρώτα άτομα που έκαναν τσεκ ιν στο ξενοδοχείο. Αν και οι πόρτες του ξενοδοχείου άνοιξαν επισήμως την 1η Μαΐου, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ.Παπαδήμα, οι υπεύθυνοι δέχτηκαν να τους φιλοξενήσουν λίγο νωρίτερα και να διανυκτερεύσουν εκεί από τις 30 Απριλίου.

«Ως επικεφαλής μιας εκδήλωσης που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη χρειάστηκε να έρθουμε νωρίτερα στην πόλη και να μείνουμε στο ξενοδοχείο δύο μέρες πριν από την επίσημη έναρξη. Αυτό που ζήσαμε όμως ήταν κάτι μαγικό. Βλέπαμε το ξενοδοχείο να αλλάζει κάθε δύο ώρες. Ήταν μια διαρκής μεταμόρφωση. Είδαμε, για παράδειγμα, να ανοίγει το καφέ και μετά το εστιατόριο. Έμοιαζε με ένα πάρτι» περιγράφει με ενθουσιασμό η κ.Παπαδήμα και συνεχίζει: «οι εργαζόμενοι ήταν μια φοβερή ομάδα και δούλευαν με έναν τρόπο που σε έκανε να ξεχνάς τη δική σου κούραση. Είχα να ζήσω παρόμοιο κλίμα από την εποχή που ήμουν μέλος της οργανωτικής επιτροπής στην Ολυμπιακών αγώνων».

Από το δωμάτιό της με αριθμό 618, η κ.Παπαδήμα δεν βλέπει μόνο τη θάλασσα. Βλέπει μια «καινούργια θέα στην πόλη», όπως αναφέρει. Βλέπει μια Θεσσαλονίκη που αλλάζει, μια πόλη που θα μπορούσε να αποτελέσει συνεδριακό κόμβο, όπως αναφέρει.

Έχοντας διαμείνει στο ξενοδοχείο, αρκετές φορές στο παρελθόν, μπορεί να συγκρίνει το πριν και το μετά: «νιώθω ότι έτσι όπως είναι δομημένο, η αρχιτεκτονική του εμπνέει τον επισκέπτη σε σχέση με τον εαυτό του, τις ιδέες και τα σχέδιά του» λέει χαρακτηριστικά.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί όποιος επισκεφτεί το ξενοδοχείο είναι η αλλαγή προσανατολισμού. Το καφέ, το εστιατόριο και οι συνεδριακοί χώροι «βλέπουν» πλέον στη θάλασσα ενώ η ρεσεψιόν βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο.

Και αν άλλαξε ο προσανατολισμός η κατεύθυνση του ξενοδοχείου έμεινε ίδια: η διοργάνωση συνεδρίων ήταν και παραμένει στο επίκεντρο αναβαθμίζοντας τους χώρους αισθητικά και τεχνολογικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ξενοδοχείου, το "Μακεδονία Παλάς" διαθέτει πλέον μια αναβαθμισμένη αίθουσα συνεδρίων, ένα ballroom 900 τ.μ., και ένα λειτουργικό συνεδριακό κέντρο 2.000 τ.μ., όλα βασισμένα στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας και με χρήση υλικών υψηλής ποιότητας.

Το πρώτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο ανακαινισμένο κτίριο έχει προγραμματιστεί για τις 5-6 Μαΐου και είναι το «22nd Bass Congress Contemporary challenges in dentistry».

Ο μήνας Μάιος ξεκινά με τη προοπτική η πληρότητα να ξεπεράσει το 72% ενώ οι μήνες Ιούνιος και Ιούλιος παρουσιάζουν ανοδική τάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του ξενοδοχείου. Υπενθυμίζεται ότι το RΕMAKE, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακαίνισης στην ιστορία του ξενοδοχείου και ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά στον κλάδο του τουρισμού, τελικώς ξεπέρασε το ύψος των 20 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ