Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα 15 ελληνικά νησιά που θα γίνουν ανάρπαστα μετά τον ιό

Ήδη η χώρα ποντάρει για εμβολιασμένους τουρίστες

Τα 15 καλύτερα ελληνικά νησιά για να επισκεφθεί κάποιος μετά την πανδημία, όπως δημοσίευσε η Daily Telegraph.

Σύμφωνα με το αφιέρωμα, η Ζάκυνθος προσφέρεται για τις μαγευτικές παραλίες της, η Κέρκυρα ενδείκνυται για οικογένειες, η Δήλος διακρίνεται για την ιστορία της, η Μύκονος ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα ξενοδοχεία, η Κρήτη είναι ο «παράδεισος» του καλού φαγητού, τα Κουφονήσια προτιμώνται για τη γαλήνη και την ηρεμία τους και η Τήνος είναι γνωστή για τα τοπία της.

Επιπλέον, η Άνδρος θεωρείται το καλύτερο ελληνικό νησί για πεζοπορία, η Σύμη συνιστάται για ζευγάρια, ενώ Σκύρος, Σκόπελος, Σαντορίνη, Ρόδος και Λευκάδα θεωρούνται ιδανικά νησιά για την παράδοση, τα μοναστήρια, τη θέα, τη νυχτερινή ζωή και τα θαλάσσια σπορ, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά την Άνδρο, ο συντάκτης του αφιερώματος θεωρεί πως το νησί δεν ανήκει στις συμβατικές Κυκλάδες. Η πυκνή βλάστηση της Άνδρου και η ναυτική ιστορία της έδωσαν στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων μία αυθεντικότητα που δεν υπάρχει αλλού. «Μετά τους New York Times των ΗΠΑ και το Vagabond της Δανίας, η Άνδρος συγκαταλέγεται σε ακόμη μία σημαντική λίστα με προτεινόμενα ελληνικά νησιά, δήλωσε σχετικά με τη νέα διάκριση που απέσπασε το νησί, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

Χώρα - πρότυπο η Ελλάδα 

Άλλωστε την ίδια ώρα, αυξάνονται και τα δημοσιεύματα που εκθειάζουν την Ελλάδα, σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών. Ειδικότερα, για «χάος» σε ό,τι αφορά το κλείσιμο ραντεβού για το εμβόλιο στη Γερμανία, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Handelsblatt, αναφέροντας παράλληλα ότι όποιος αναζητεί «χώρες πρότυπα» σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, θα τις βρει στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Δανία και το Ισραήλ. 

Σε αναταπόκριση από την Αθήνα, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι μέχρι το Σαββατοκύριακο εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα συνολικά 700.000 άνθρωποι, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό πρωτοεμβολιαζόμενων 6,5%. Ο αριθμός όσων έχουν λάβει ήδη τη δεύτερη δόση είναι 230.000.

«Στόχος μέχρι το καλοκαίρι είναι να έχει εμβολιαστεί το 80% των άνω των 18. Σε αντίθεση στη Γερμανία έχουν λάβει τη πρώτη δόση 3,3 εκατομμύρια πολίτες και περίπου 1,7 εκ. και τη δεύτερη. Το ποσοστό εμβολιασμού βρίσκεται στο 4%»,  αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα. 

«Το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών “Ελευθερία” λειτουργεί ομαλά», συνεχίζει η Handelsblatt, σημειώνοντας επίσης ότι «οι περισσότεροι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, μιας και ειδοποιούνται με SMS ή mail και τα στοιχεία επικοινωνίας προέρχονται από το σύστημα άυλης συνταγογράφησης. Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να κλείσουν ραντεβού διαδικτυακά». «Τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας, σαν αυτή που στη Γερμανία οδηγεί σε απόγνωση πολλούς πολίτες, δεν υπάρχει στην Ελλάδα, διότι όπως λένε κυβερνητικοί κύκλοι δεν συνάδει με την ψηφιοποιημένη διαδικασία», αναφέρει η εφημερίδα. 

«H Ελλάδα ποντάρει σε εμβολιασμένους τουρίστες»

«Ελλάδα και Κύπρος επιδιώκουν το συντομότερο την επανεκκίνηση του τουρισμού τους επιτρέποντας την είσοδο στη χώρα κυρίως εμβολιασμένων τουριστών. Έχουν ήδη δρομολογηθεί διμερείς συμφωνίες με το Ισραήλ και άλλες χώρες», γράφει η ιστοσελίδα tagesschau.de, σε ανταπόκριση από την Αθήνα.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα της ARD: «Για μια χώρα που ζει από το τουρισμό η μεταφορά του ιού ή ενός μεταλλαγμένου στελέχους από τουρίστες προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Η λύση θα μπορούσε να είναι ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αρχές του μηνός ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου τη δημιουργία ενός αμφίδρομου “ταξιδιωτικού διαδρόμου” Ελλάδας-Ισραήλ. Όμως ακριβώς εδώ έγκειται η δυσκολία. Την ώρα που στο Ισραήλ έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το ⅓ του πληθυσμού, στην Ελλάδα έχει κάνει τη πρώτη δόση του εμβολίου το 7% και τη δεύτερη το 3% του πληθυσμού».

«Σε συμφωνία με το Ισραήλ ήρθε ωστόσο και η Λευκωσία που παρουσιάζει παρόμοια ποσοστά εμβολιασμού με την Ελλάδα. Κύπρος και Ελλάδα ανήκουν επομένως στις χώρες που δημιούργησαν τετελεσμένα, την ώρα που η Ε.Ε. συζητά ακόμα για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού. Στο μεταξύ η Ελλάδα σχεδιάζει συμφωνίες και με άλλες τρίτες χώρες. Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού στους στόχος είναι μια συμφωνά με τη Βρετανία ή ακόμα και τις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί