Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

28η Οκτωβρίου: Τρεις απολαυστικές διαδρομές για απόδραση με ΙΧ στην Ελλάδα

Για μοναδικές οδηγικές εμπειρίες

Η χώρα μας είναι προικισμένη με μεθυστικής ομορφιάς φυσικούς θησαυρούς που μας καλούν να επιβιβαστούμε στο αυτοκίνητό μας και να τους ανακαλύψουμε.

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας αποτελεί το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου για τους κατοίκους των πολύβουων μεγαλουπόλεων.

«Τάσεις φυγής» έχουν και οι λάτρεις της φύσης και φίλοι της οδήγησης, οι οποίοι, έχοντας ως σύμμαχο τους πλούσιους ορεινούς θησαυρούς της Ελλάδας, αναζητούν μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία.

Ο Αυχένας του Μπάρου

Επάξια θέση στη λίστα με τις ομορφότερες ορεινές διαδρομές καταλαμβάνει ο Αυχένας του Μπάρου, στη νότια πλευρά της Πίνδου, αποτελώντας ένα από τα τρία περάσματα της οροσειράς.

Ο δρόμος για το ταξίδι συνδέει την Ανθούσα και το Χαλίκι (Θεσσαλία) με τους Καλαρρύτες και το Ματσούκι (Ήπειρος), με τον οδηγό, σε συγκεκριμένα σημεία, να βρίσκεται σε απόσταση… αναπνοής από τα σύννεφα, δεδομένου ότι το υψόμετρο φτάνει ακόμα και τα 1.900 μέτρα.

αυχένας του μπάρου διαδρομή

Ο δρόμος κουλουριάζεται σαν φίδι μέσα σε φαράγγια, πυκνόφυτα δάση και απόκρημνες πλαγιές, με τη θέα να είναι μοναδική, επιφυλλάσοντας στον ταξιδιώτη διαδοχικές οπτικές εκπλήξεις, χάρη στις απόκρημνες χαράδρες και τους μοναδικούς σχηματισμούς των μεγάλων βράχων.

Ο δρόμος υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και χρησιμοποιούνταν από τους αγωγιάτες και τσελιγκάδες της Πίνδου, είτε για να μεταφέρουν ανθρώπους και εμπορεύματα στα δυσπρόσιτα χωριά, είτε για να βοσκήσουν τα κοπάδια τους. Το 2014 ασφαλτοστρώθηκε πλήρως, και έτσι αναδείχθηκε σε ένα απο τα πιο όμορφα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Παλιά Εθνική Οδός Ε82

Με ατελείωτο κάλλος είναι προικισμένη και η παλιά Εθνική Οδός E82 στην Πελοπόννησο που ξεκινάει από την Πύλο και καταλήγει στη Σπάρτη μέσω της Καλαμάτας. Το μήκος της ανέρχεται σε 110 χλμ. και σε όλη τη διαδρομή της, έχει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Το κομμάτι που θα σαγηνεύσει τον ταξιδιώτη είναι εκείνο που βρίσκεται μεταξύ Καλαμάτας και Σπάρτης, παρέχοντάς του την ευκαιρία να απολαύσει τις εντυπωσιακές εναλλαγές του τοπίου και τις ομορφιές του Ταΰγετου σε όλο τους το μεγαλείο.

καλαμάτα σπάρτη διαδρομή ε82

Με μήκος 60 χιλιόμετρα, η συγκεκριμένη διαδρομή χαρακτηρίζεται από τις πολλές διαδοχικές στροφές αλλά και τη μεγάλη διαφορά σε υψόμετρο που έχει από την αρχή μέχρι και το τέλος της, με ψηλότερο σημείο την ορεινή διάβαση Λαγκαδιάς στα 1.350 μ. Ο ταξιδιώτης θα συστηθεί με δύο δύο μεθυστικής ομορφιάς φαράγγια αλλά και το πανέμορφο και γεμάτο έλατα δάσος του Ταΰγετου, έπειτα από το οποίο ακολουθεί η θέα του Μεσσηνιακού κόλπου.

Κυπαρίσσι Λακωνίας

Τον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο της «ομορφότερης διαδρομής στην Ελλάδα» διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις και το Κυπαρίσσι Λακωνίας, μιας και για να το προσεγγίσει κανείς είναι αναγκασμένος να ζήσει μια εμπειρία που μόνον με την περιήγηση στη φημισμένη Κορσική θα μπορούσε να συγκριθεί.

Το Κυπαρίσσι Λακωνίας βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 ωρών από την Αθήνα και συγκεκριμένα στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου.

κυπαρίσσι λακωνίας ομορφότερη διαδρομή

Σμιλευμένος πάνω σε απόκρημνους βράχους, ο δρόμος που συνδέει το Κυπαρίσσι με τον Χάρακα και τον Άγιο Δημήτριο, μαγεύει τον ταξιδιώτη εξσφαλίζοντας ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου πελάγους.

Σε αρκετά σημεία ο δρόμος είναι τόσο στενός που μετά βίας μπορούν να χωρέσουν δύο αυτοκίνητα, ενώ δεν είναι λίγες οι στιγμές που ο ήλιος κρύβεται πίσω από τον τεράστιο ορεινό όγκο και τους βράχους που στέκονται απειλητικά πάνω από το κεφάλι του ταξιδιώτη. Το φλερτ με τις απόκρημνες πλαγιές του Πάρνωνα διαρκεί περισσότερη από μία ώρα, προσφέροντας στον ταξιδιώτη μία μοναδική οδηγική εμπειρία.

Πηγή: carandmotor.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Επανέλαβε την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά
«Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τις στοχευμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια, γιατί έχει εμμονές», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ανδρουλάκης: Επανέλαβε την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά
Καμπανάκι ΕΟΦ για φάρμακο λιποδιάλυσης – Ποιο είναι, γιατί το θεωρεί επικίνδυνο
Ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν διαθέτει σχετική έγκριση και κυκλοφορεί με ενδείξεις φαρμάκου
Καμπανάκι ΕΟΦ για φάρμακο λιποδιάλυσης – Ποιο είναι, γιατί το θεωρεί επικίνδυνο