Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνάντηση εργασίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Β. Σποράδες

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο θα συμμετάσχει ο Γιάννης Μπουτάρης ...

Σε συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων θα συμμετάσχει αύριο, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκοπέλου θα πάρουν μέρος ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ο Δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, ενώ θα παραστεί επίσης ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός.

Όπως τονίζει ο Γιάννης Μπουτάρης, στόχος της συνάντησης είναι να τονιστεί η απόλυτη αναγκαιότητα της συγκεκριμένης σύνδεσης, η οποία έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τους κατοίκους όλων των περιοχών που εμπλέκονται. «Η σύνδεση εξυπηρετεί όχι μόνο τον τουρισμό αλλά και συνολικότερα την κίνηση στη Θεσσαλονίκη. Οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα και ταχύτερα μέσω αυτής της σύνδεσης, που διαρκεί τρεις ώρες, παρά από την Αθήνα. Επιπλέον, σημαντικό είναι ότι ακόμη και οι προμήθειες των νησιών, που γίνονται από την κεντρική λαχαναγορά και κρεαταγορά της Αθήνας μπορούν κάλλιστα να γίνουν από τις αντίστοιχες αγορές της Θεσσαλονίκης» τονίζει ο Δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με ταχύπλοο επιβατηγό της Hellenic Seaways ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου 2016, με τους εμπλεκόμενους φορείς να υποστηρίζουν πλέον σθεναρά την ενδυνάμωση και βελτίωσή της, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες, ανταποκρίθηκαν σθεναρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: «Δικαιολογημένες κάποιες επιφυλάξεις»
Πότε είπε ότι θα παραδοθεί το Fly Over – «Με το μετρό και την επέκταση στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα»
Μητσοτάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: «Δικαιολογημένες κάποιες επιφυλάξεις»
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν το μωρό τους να κλαίει σε μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
Κρατούνται από χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας, στη Βάρδα Ηλείας - Στο νοσοκομείο του Πύργου τα 4 παιδιά τους
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν το μωρό τους να κλαίει σε μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Έρχεται καλούπι 30 μέτρων για το Fly Over - Κατασκευάζεται στην Κίνα
Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες από Σεπτέμβριο είπε ο Νίκος Ταχιάος – «Καμία καθυστέρηση για το Μετρό προς Καλαμαριά»
Θεσσαλονίκη: Έρχεται καλούπι 30 μέτρων για το Fly Over - Κατασκευάζεται στην Κίνα