Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν εκπρόσωποι του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Στις 06 και 07.09.2016 επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη οι κ.κ. Robert Singer και Maram Stern, Διευθύνων Σύμβουλος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος επί Διπλωματίας του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (World Jewish Congress, WJC), αντίστοιχα.

Οι εκπρόσωποι του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου είχαν διαδοχικές συναντήσεις με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Περικλή Μήτκα με τους οποίους συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Επίσης  κατά την παραμονή τους στην πόλη μας τα στελέχη του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μνημείο Ολοκαυτώματος και τη Συναγωγή Μοναστηριωτών, ενώ σε σύσκεψη που είχαν με τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των εκπροσώπων του WJC, συνοδεία της ηγεσίας του Ελληνικού Εβραϊσμού,  με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοβαρές επιθέσεις σε 4 ελληνόκτητα πλοία - Στον κόλπο του Ομάν και τα Στενά του Ορμούζ
Πολύ σοβαρά χτυπήθηκε το ένα από τα πλοία και το έχει εγκαταλείψει το πλήρωμα – Οι πρώτες πληροφορίες
Σοβαρές επιθέσεις σε 4 ελληνόκτητα πλοία - Στον κόλπο του Ομάν και τα Στενά του Ορμούζ
ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έθεσε σήμερα συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων
ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ